telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 09:00 - 18:00 uur zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
 1. Informatie m.b.t. het coronavirus

Informatie m.b.t. het coronavirus

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren over de huidige manier van vakantievieren. De veranderingen in de Covid-19 regelgeving op bestemmingen volgen elkaar snel op, daarom is het belangrijk om onze website regelmatig te bekijken, ook kort voor u op vakantie vertrekt. Het is belangrijk om te onthouden dat wij u informeren over uw vakantie. Vanwege de hoge drukte is onze reactietijd langer dan u van ons gewend bent. Wij vragen daarvoor uw begrip en vertrouwen dat wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Update persconferentie 14-12-2020

Beste reiziger,

Gezondheid is uw grootste rijkdom. Op dit moment is uw gezondheid en die van uw familie en vrienden het belangrijkst. Door de maatregelen van de regering kunnen we tot half maart niet reizen. Wij moeten met zijn allen zoveel mogelijk binnen blijven en goed voor elkaar zorgen. Bij Van Nood Reizen werken we keihard om de huidige situatie het hoofd te bieden. Tegelijkertijd doen wij er alles aan om u, wanneer het weer toegestaan is, alsnog onbezorgd te kunnen laten genieten van een welverdiende vakantie. Wij blijven de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en zullen pas weer vertrekken als dit verantwoord is. Dit zal dus niet eerder zijn dan dat de autoriteiten hiervoor toestemming geven.

Maar wij zien het zomerseizoen 2021 positief tegemoet en u hopelijk ook! Uiteraard biedt Van Nood Reizen een garantiepakket aan voor de reizen met vertrekzomer 2021, zodat u zorgeloos nu al uw reis kunt boeken. Bekijk snel ons aanbod!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de persconferentie van 14-12-2020 vragen oproept over uw geboekte vakantie. In de komende dagen gaan wij dit goed uitzoeken om zo meer duidelijkheid te krijgen over alle geplande vakanties in binnen- en buitenland met vertrek t/m midden maart 2021. Mocht u een vakantie geboekt hebben in deze periode, dan ontvangt u van ons z.s.m. bericht.

In verband met de grote drukte vragen wij u vriendelijk om ons bericht af te wachten en niet zelf contact met ons op te nemen. We zullen u zo snel mogelijk informeren over uw geboekte vakantie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Van Nood Garantie Pakket:

Geld-terug-garantie bij code oranje door COVID-19

Kijkt u er al naar uit om uw volgende vakantie te boeken, maar bent u bang dat u uw geld niet terugkrijgt als het reisadvies tussentijds aangepast wordt en uw reis niet door gaat? Of heeft u een voucher en wilt u bij annulering door COVID-19 niet nogmaals een voucher ontvangen? Om u een zorgeloze aanloop naar uw vakantie te bieden, hebben wij vanaf nu de geld-terug-garantie (deze actie is geldig op boekingen gemaakt t/m 31-01-2021 en is van toepassing op alle reizen met vertrek tussen 30 april 2021 en 1 oktober 2021). Bij Van Nood Reizen garanderen wij, dat als het reisadvies voor uw vakantiebestemming binnen 2 weken voor vertrek wegens COVID-19 code oranje heeft, u gegarandeerd uw geld terugkrijgt. Ook als u uw reis betaald heeft met een voucher.

Waarom vanaf nu de geld-terug-garantie?
De voucher was en is een belangrijke en noodzakelijke oplossing tijdens deze wereldwijde pandemie. Door te luisteren naar de wensen van onze klanten kunnen wij voor onze reizen in 2021 echter de geld-terug-garantie aanbieden, mede dankzij de goede samenwerking met onze partners en dienstverleners. Deze actie geldt voor alle reizen met vertrek tussen 30 april 2021 en 1 oktober 2021.

Voorbeelden:
 • Voor uw vakantiebestemming is 6 weken voor vertrek code oranje afgegeven. De geld-terug-garantie geldt dan (nog) niet. Dit is wel het geval als uw vakantiebestemming 2 weken voor vertrek nog steeds code oranje heeft.
 • Vertrekt u op 15 april 2021 en wordt er 2 weken voor vertrek code oranje afgegeven voor uw geboekte vakantiebestemming? Dan geldt de geld-terug-garantie niet. Deze geldt alleen voor vakanties met vertrek vanaf 30 april 2021.
Voorwaarden
 • De geld-terug-garantie is geldig voor reizen met vertrek tussen 30 april 2021 en 1 oktober 2021.
 • Op uw vakantiebestemming is binnen 2 weken voor vertrek code oranje van toepassing. Indien dit voor uw boeking geldt, nemen wij contact met u op.
 • Van Nood Reizen volgt het reisadvies van Nederland Wereldwijd en van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Indien het niet mogelijk is om naar uw vakantiebestemming te reizen en u wilt uw reis niet omboeken naar een latere datum of andere bestemming, dan kunt u volledige terugbetaling van uw (aan)betaalde reissom aanvragen.
 • Alleen de hoofdboeker kan de terugbetaling aanvragen, vanaf 2 weken voor de vertrekdatum van de reis. Uw geld wordt binnen 4 weken na ontvangst van uw bankgegevens teruggestort.
 • Voor last-minuteboekingen (vertrek binnen 6 weken), die op het moment van boeken code oranje hebben, geldt de geld-terug-garantie niet.
Flexibile omboekgarantie:

De situatie verandert bijna elke dag, ook voor ons, en daarom willen we ons zo flexibel mogelijk naar u opstellen. Daarom mag u bij ons tot 31 maart 2021 u vakantie kosteloos omboeken. Bijvoorbeeld naar een later moment of u kiest zelfs een andere bestemming.

Boek vóór 31 januari 2021 uw zomerreis met vertrek van 1 april tot 1 oktober 2021 en profiteer van onze omboekgarantie!

Voorwaarden:
- De omboekgarantie is geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 september 2020 t/m 31 januari 2021.
- U kunt uw gereserveerde reis tot 1 maart 2021 kosteloos omboeken.
- De omboekgarantie is geldig voor alle busreizen in 2021 met vertrek vanaf 1 april tot 1 oktober 2021 (niet geldig voor vliegbusreizen, autoreizen en cruises).
- U kunt uw reis maximaal 1x omboeken.
- Indien uw reissom van uw nieuwe reis hoger is dan uw huidige geboekte reis dan dient het verschil door u bijbetaald te worden. Valt de reissom na omboeking  lager uit, dan ontvangt u het verschil van ons retour in de vorm van een reischeque.
- De omboekgarantie is niet van toepassing op boekingen die op aanvraag zijn gemaakt.
Een Van Nood reis in het 'nieuwe normaal'
Wij gaan alleen op reis als wij u de reis kunnen bieden waar u voor geboekt heeft, maar wel in het 'nieuwe normaal'. We zullen ons allemaal moeten houden aan de Nederlandse én buitenlandse maatregelen. Dit is in het belang van uw en onze veiligheid. Wanneer uw vakantiebestemming en de landen waar we doorheen reizen weer toeristen verwelkomen, gaan wij uw reis met zorg voorbereiden. Binnen de (inter)nationale richtlijnen zorgen wij ervoor dat u een mooie reis tegemoet gaat, met heldere voorwaarden van het vervoer tot het verblijf en uw reisprogramma.

Op deze pagina vindt u alle informatie en artikelen over de aanpak van Van Nood Reizen omtrent het coronavirus. We hopen u hiermee te kunnen helpen, zodat u weet waar u aan toe bent. Het kan natuurlijk voorkomen dat u hier niet het antwoord kunt vinden wat u zoekt. Mocht dit het geval zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via 088 - 10 30 850 of per mail naar info@vannood.nl.

Repatriëringsgarantie

Samen uit, samen thuis. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een vakantie per bus of inclusief vlucht bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Bolderman u weer veilig naar huis brengt.

Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat.

Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis.

Laagste prijsgarantie

Van Nood Reizen garandeert u de laagste prijsgarantie, met de uitstekende kwaliteit die u van ons gewend bent. Mocht een reis elders voordeliger zijn, dan betaalt Van Nood Reizen u het prijsverschil terug!

Voorwaarden:
 • De reis moet dezelfde vertrekdatum hebben.
 • Gelijk aantal reisdagen.
 • De hotelaccommodatie(s) moet(en) gelijk zijn.
 • Gelijkwaardige programma-indeling (ook m.b.t. inzet van lokale gidsen).
 • Vergelijkbare classificatie van de touringcar.
 • Gelijkwaardige faciliteiten/extra’s bij de prijs inbegrepen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reizen
Per vertrekdatum en per reis zal Van Nood Reizen bekijken of deze doorgang kan vinden. Wij willen hierbij nogmaals benadrukken dat wij pas op reis gaan als dat echt kan! Op de pagina van de reis kunt u de vertrekstatus bekijken. Wordt een reis door ons geannuleerd, dan ontvangt u automatisch van ons bericht. U krijgt de keuze om uw reis kosteloos om te boeken naar een latere datum/andere bestemming of u ontvangt van ons een SGR-erkend Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaalde reissom, die tot 1 jaar na de uitgiftedatum gebruikt kan worden voor het boeken van een nieuwe Van Nood-reis. U hoeft dus niet binnen 1 jaar op reis te gaan, dit mag ook later.

Bekijk hier onze handleiding m.b.t. het coronavirus en de uitvoering van onze reizen

Repatriëringsgarantie
Wij zorgen dat u weer veilig thuis komt
De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een vakantie inclusief vlucht of busreis bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens uw verblijf van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij voor een veilige terugreis.

Hoe werkt het?
We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat.

Bekijk onze veelgestelde vragen pagina over het coronavirus voor meer informatie >

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
16:01:07 | 0,07 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch