Verzekeringen

Bij een zorgeloze vakantie hoort een goede reisverzekering. Van Nood Reizen werkt op het gebied van reisverzekeringen samen met Europeesche Verzekeringen. Deze reis- en annuleringsverzekeringen geven een goede dekking. Mocht er iets gebeuren, dan zorgt Europeesche Verzekeringen voor een snelle en goede afhandeling. Je kunt de verzekeringen heel makkelijk afsluiten bij de reservering van jouw stedentrip, via onze website of door te bellen met onze reserveringsafdeling: tel. 088 – 10 30 850. Een goede reis- en annuleringsverzekering is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw vakantie. Voorafgaand aan en tijdens de vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen kunnen hebben.

Kortlopende Reisverzekering
Jouw vakantie prima verzekerd van begin tot eind
wereldwijde hulp, 24 uur per dag
* snelle afhandeling van bagageschade
* geen eigen risico bij geneeskundige kosten
* twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal

Je kunt zelf kiezen uit de varianten:
Basis: de belangrijkste risico's verzekerd
Comfort: meer dan ruime vergoeding
Optimaal:  alles perfect geregeld

Covid Care dekking
Vanaf 11 juni 2021 kunt u bij Van Nood.nl uw reisverzekering inclusief COVID dekking boeken. Met deze Covid dekking verzekering bent u verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Boek een reis via Van Nood.nl en sluit meteen een reisverzekering inclusief COVID dekking (deze dekking zit automatisch verrekend in onze kortlopende reisverzekering). Let op: de verzekering met COVID dekking is alleen via de website Van Nood.nl te boeken, niet via de website van Europeesche verzekeringen. Onderaan deze pagina kunt u de voorwaarden van deze verzekering opvragen: (Clausuleblad extra reis- en verblijfskosten (Covid-19) Verzekeringskaart extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)).

--------------------------

Hoe werkt het?
Indien u de dekking voor extra reis- en verblijfskosten wenst af te sluiten, dan moet aan het volgende worden voldaan:
 • Er dient een nieuw te sluiten kortlopende reisverzekering te worden afgesloten. Mocht u al eerder een reis bij Van Nood.nl hebben geboekt, maar toch interesse hebben in deze verzekering. Neem dan contact met ons op: telefoonnummer 088-1030850.
 • Op de kortlopende reisverzekering moet de extra dekking “Extra sportuitrusting” afgesloten worden (en dus ook bagage).
 • De premie is verschuldigd voor alle verzekerde personen voor de gehele reisduur.
 • De Dekking Extra reis- en verblijfskosten kan alleen afgesloten worden in de periode tot en met 31 juli 2021
 • De betreffende clausule (1.02, zie hieronder) wordt verstrekt bij de verzekeringspolis (boekingsbevestiging).
 • De combinatie van de dekking “Extra sportuitrusting” samen met de clausule Extra reis- en verblijfskosten geeft recht op de in die clausule vermelde dekking.
--------------------------

Clausule Extra reis- en verblijfskosten
In aanvulling op artikel 2.3 van de Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering geldt dat u met deze clausule bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Wat is verzekerd?
Extra reis- en verblijfskosten als u en uw eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming u en uw eventuele medeverzekerde(n) verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.

Wanneer bent u verzekerd?
U bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:
 • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 1 april 2021 tot en met 31 oktober 2022.
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor uw reisbestemming;
 • De (lokale) overheid van uw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd waardoor u en uw eventuele medeverzekerde(n) op de geplande terugreisdatum niet kunt/kunnen terugreizen naar Nederland;
 • U maakt door deze quarantaine onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten die niet vergoed worden door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, uw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisaties.
 • De dekking is alleen van kracht als uit de polis blijkt dat de voor deze dekking verschuldigde toeslagpremie is betaald. Dit is te zien aan Personenhulp incl. Covid dekking.
Wat krijgt u vergoed?
 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot maximaal € 100,- per verzekerde per dag voor maximaal 10 dagen De vergoeding van verblijfskosten verminderen wij met 10% in verband met kosten die u bespaart op uw normale levensonderhoud.
 • Extra reiskosten naar Nederland tot max. € 750,- per verzekerde.
 • Wij vergoeden maximaal € 5.000, - per polis. Belangrijk: wij vergoeden deze kosten alleen als u deze in overleg met en met goedkeuring van de Europeesche of de Europeesche Hulplijn (+31 20 651 57 77) heeft gemaakt.
Bekijk hier de volledige voorwaarden:
Clausuleblad extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)
Verzekeringskaart extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)


Doorlopende Verzekering voor reizen (Reis en Annulering)
Ga je vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heb je met de doorlopende reisverzekering meteen al jouw trips verzekerd. Je kunt jouw Doorlopende Verzekering voor Reizen zelf samenstellen. Je mag bijvoorbeeld zelf bepalen of je alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kun je kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaal je zelf hoe goed je verzekerd bent. Tot slot kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op jouw reizen. En ben je het hele jaar door verzekerd. Ideaal, als je meerdere keren op reis gaat!

Folders
De folder van de Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering vind je hier.
De folder van de Doorlopende Verzekering voor Reizen vind je hier.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden van de Kortlopende Reiverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Doorlopende verzekering voor reizen vind je hier.

Europa/werelddekking 
Voor alle Europese landen en niet-Europese landen aan de Middelllandse Zee (Tunesië, Marokko en Egypte) heb je een reisverzekering met Europadekking nodig.

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal
Bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage:
-laat bij vermissing/beschadiging tijdens (openbaar)vervoer een schriftelijke verklaring (P.I.R. Property Irregularity Report) opmaken door de vervoerder en in andere gevallen door de reis-/hotelleiding.
-doe bij verlies of diefstal ook altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs.
-bewaar beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling.

In de verzekeringsvoorwaarden worden eisen aan de voorzichtigheid van de reiziger gesteld, zoals:
-vervoer geld, kostbaarheden en reisdocumenten als handbagage (doe dit ook met jouw medicijnen).
-laat nooit geld, kostbaarheden en reisdocumenten onbeheerd achter, bijvoorbeeld op het strand tijdens het zwemmen in zee.
-laat in principe geen bagage in een vervoermiddel achter. Neem handzaam in koffers en tassen verpakte bagage altijd mee naar het logiesverblijf, zélfs bij een enkele overnachting.
-diefstal van geld en reisdocumenten uit een vervoermiddel is niet gedekt.

Wat te doen bij problemen op reis
Je dient, o.a. voor toestemming tot het maken van extra kosten, in ieder geval direct telefonisch contact op te nemen met SOS International in Amsterdam (+31-206515777), zoals bij:
-ongeval, ernstige ziekte of ziekenhuisopname.
-noodgedwongen eerdere terugkeer naar huis.
-uitval van het privé-vervoermiddel.
Als je SOS International belt, houd de reisverzekeringspolis dan bij de hand en noteer voordat je belt de plaatsnaam en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Het factuurnummer van jouw reis is tevens het polisnummer, indien bedragen en reisduur op de factuur vermeld staan.

Wat te doen om eventuele schade te claimen op de annuleringsverzekering
Je dient contact op te nemen met Van Nood Reizen op 088 - 10 30 850 of via de mail info@vannood.nl. Je ontvangt van Van Nood Reizen een schadeformulier. Vul het formulier in, zet jouw handtekening eronder en stuur het naar de Europeesche Verzekeringen. Tip: Voeg originele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij. Hoe vollediger je de schade omschrijft en bewijzen verstrekt, des te sneller kan een schade vaak worden afgehandeld.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:50:26 | 0,14 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch