naar Homepagina
  1. Extra informatie reisdocumenten

Extra informatie reisdocumenten

Beste reiziger,

Onderstaand treft u extra informatie aan over uw reisdocumenten.

OPSTAPPEN EN OVERSTAPPEN
Op ons verzamelpunt heeft u de gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken alvorens wij aan de reis gaan beginnen (niet inbegrepen). Aansluitend zal worden omgeroepen dat de bagage kan worden ingeladen. Door onze medewerkers op het plein wordt aangegeven wanneer er ingestapt kan worden. Voor een rustig verloop van het vertrek, vragen wij u zich aan de instructies te houden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw bagage; let er dus op dat de chauffeur uw bagage in het bagageruim plaatst voordat u in de bus stapt.

REISDOCUMENTEN EN BAGAGE
Reist u met, of als minderjarig kind (tot 18 jaar) naar het buitenland, dan zijn er extra regels en vaak uitgebreide controles aan de grenzen. Wij adviseren u om u hier goed over in te lezen. en de juiste grensdocumenten mee te nemen. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Op de website http://www.kinderontvoering.org kunt u informatie vinden en het 'toestemming reizen formulier' dat op u van toepassing is, downloaden. Uit overwegingen van veiligheid en comfort wordt aan iedere passagier een eigen zitplaats toegewezen in de bus. Het is niet toegestaan een kind los op schoot te nemen. Voor kleinere kinderen geldt daarbij dat de ouder/verzorger een maxi cosi of stoelverkleiner mee kan nemen waar het kind veilig in vervoerd kan worden (maxi cosi zit vast met stoelgordel, kind in eigen gordels in maxi cosi). Van Nood Reizen beschikt niet over autostoeltjes of stoelverhogers. Alle autostoeltjes dienen met een tweepuntsgordel bevestigd te worden. In hotels is het wettelijk verplicht om de gasten te registreren. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om uw paspoort of ID-kaart in te leveren bij de receptie. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort of ID-kaart mee te nemen op reis (BSN-nummer afschermen), die u kunt inleveren bij aankomst in het hotel. Houdt u er rekening mee dat niet elk hotel een kopie accepteert.

Wij willen u vragen om de bagagelabels duidelijk in te vullen en deze aan uw koffer en handbagage te bevestigen (als er geen busnummer staat ingevuld op uw bagagelabel dan kunt u dit veld leeglaten). Bagage zonder label gaat niet mee op reis. Download hier uw bagagelabel.

Indien u medicijnen gebruikt, raden wij u aan om het recept van de medicijnen mee te nemen op reis en uw medicijnen op te bergen in uw handbagage zodat u bij verlies of diefstal van uw medicijnen over het juiste recept beschikt om nieuwe aan te schaffen. Reizigers die geneesmiddelen meenemen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moeten voor deze geneesmiddelen naar bepaalde bestemmingen een Engelstalige medische verklaring meenemen. Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring kan strafbaar zijn. Op www.hetcak.nl is te lezen welke geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen en hoe de eventuele verklaring kan worden aangevraagd.

Bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt, is niet verzekerd. Indien u tijdens de overnachtingen uw bagage in de bus achterlaat, is dit uitdrukkelijk voor uw eigen verantwoording. Voor onze reizen waarbij u op de boot overnacht, geldt dit niet. Uw bagage blijft tijdens de overtocht in de bus. Denkt u er dan aan een aparte tas voor de nacht mee te nemen.

ONDERWEG
Van Nood Reizen reist met touringcars die voorzien zijn van een bar, toilet, koelkastje, airco, voetsteunen, verstelbare rugleuningen, dubbele beglazing en twee passagiersdeuren. Onderweg naar uw vakantiebestemming wordt regelmatig gestopt. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om de benen te strekken, iets te eten of te drinken, naar het toilet te gaan of te roken. Roken in de bus is verboden. Dranken zoals thee, koffie, frisdrank en bier kunnen in de bus gekocht worden. Wij kennen geen vaste zitplaatsen in onze touringcars. Eenmaal per dag schuift iedere passagier een plaats op, zodat iedereen een keer voor- en achterin de touringcar zit. Uw chauffeur/reisleider zal u vertellen hoe dit systeem werkt. Op korte reizen kan het vaste rouleersysteem afwijken.

REGISTRATIE IN HOTEL(S)
In hotels is het wettelijk verplicht om de gasten te registeren. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om uw paspoort of ID-kaart in te leveren bij de receptie. Wij raden u aan enkele kopieën van uw paspoort of ID-kaart mee te nemen op reis (BSN nummer afschermen), die u kunt inleveren bij aankomst in het hotel. Houdt u er rekening mee dat niet elk hotel een kopie accepteert.

DIËTEN
Wij kunnen niet garanderen dat uw dieetwensen altijd correct worden uitgevoerd, maar zullen daar wel ons uiterste best voor doen. Eventuele extra kosten voor uw dieet dient u ter plaatse te voldoen. Bespreekt u uw dieet ook met uw chauffeur/reisleider; hij zal u met raad en daad terzijde staan.

MEENEMEN GENEESMIDDELEN
Reizigers die geneesmiddelen meenemen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moeten voor deze geneesmiddelen naar bepaalde bestemmingen een Engelstalige medische verklaring meenemen. Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring kan strafbaar zijn. Op www.hetcak.nl is te lezen welke geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen en hoe de eventuele verklaring kan worden aangevraagd.

MEENEMEN ALCOHOL, TABAK EN CONTANT GELD
Er kunnen speciale regels verbonden zijn aan het meenemen van alcohol, tabak en contanten wanneer u afreist van of naar uw gekozen vakantiebestemming.
Voor specifieke informatie kunt u kijken op: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_nl.htm 
Voor reizen naar Scandinavië verwijzen wij u naar: https://www.toll.no/en/goods/alcohol-and-tobacco/quotas/

VERLOREN VOORWERPEN
U blijft altijd zelf aansprakelijk voor uw bagage. Kijkt u daarom of uw bagage in de bus wordt gezet. Van Nood Reizen en het touringcarbedrijf zijn nooit aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage. Hiertoe kunt u een reisverzekering afsluiten.

Indien u iets belangrijks heeft verloren of bent vergeten op uw bestemming, dan kunt u dat kenbaar maken bij het kantoor van Van Nood Reizen. Meldingen die na één maand binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. Bij verlies en/of diefstal tijdens uw reis dient u ter plaatse aangifte bij de politie te doen. Doet u dit niet, dan zullen de meeste verzekeringsmaatschappijen u (normaal gesproken) geen schade uitkeren. Indien u iets in de bus of accommodatie bent vergeten zal Van Nood Reizen dit voorwerp proberen terug te halen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Als u elders iets heeft laten liggen (bijvoorbeeld in een restaurant of tijdens een excursie) dan kan dit door Van Nood Reizen helaas niet in behandeling worden genomen. Van Nood Reizen zal zijn uiterste best doen uw verloren voorwerp op te sporen. Om de meeste kans op succes te behalen, vragen wij u zoveel mogelijk kenmerken van het betreffende voorwerp zoals merk, kleur, maat en eventuele andere specifieke kenmerken aan ons te melden.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:45:40 | 0,05 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch