naar Homepagina
  1. Wat je niet mag missen in Kopenhagen

Wat je niet mag missen in Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad. Dat mag je gelijk van ons aannemen. De architectuur is sierlijk en kleurrijk, de mensen zijn hip gekleed en onwijs vriendelijk en het eten is er heerlijk. Dat zijn al genoeg redenen om Kopenhagen op je bucketlist te zetten. Dus doe dat maar gauw, dan geven wij jou alvast een lijstje met plekken die je niet mag missen in deze Deense hoofdstad.
 
Op de foto met de Kleine Zeemeermin
Als je zonder een foto van deze heldin van Hans Christian Andersen thuis komt, gelooft niemand dat je echt in Kopenhagen bent geweest. De Kleine Zeemeermin is namelijk hét boegbeeld van de stad. Dus bij aankomst in Kopenhagen, in één streep naar de haven voor deze beauty!
 
Shoppen in de langste winkelstraat van Europa
Shopliefhebbers opgelet: Strøget is jouw walhalla. “Stro, wat?” Strøget! De langste winkelstraat van Europa. Dat is al leuk, maar doordat de hele straat autovrij is kun je écht op je gemak dwalen en weg zwijmelen bij de mooie etalages.
 
Wandelen door de kleurrijke haven
Jaren geleden was Nyhaven, Nieuwe Haven in het Nederlands, het hart van de vishandel in Kopenhagen. Nu is Nyhaven een toeristische trekpleister en een haven waar je gelijk vrolijk van wordt. De verschillende gekleurde huisjes doen het erg goed op foto’s en het is goed vertoeven in de verschillende restaurantjes en cafés aan het water.
 
Gillen in pretpark Bakken of Tivoli
De Efteling en Disneyland hebben beide vast afgekeken van pretpark Bakken, dat al in de 16e eeuw open ging. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat Bakken (zo’n 10 minuten rijden buiten Kopenhagen) de titel ‘oudste pretpark ter wereld’ draagt. Tegenwoordig is Bakken het grootste attractiepak van Scandinavië met meer dan 30 achtbanen en daarom meer dan een bezoekje waard. Middenin Kopenhagen vind je nog een pretpark, genaamd Tivoli. Tivoli is een waar sprookjesparadijs met Oosterse gebouwen, fonteinen, rondlopende personages en nog veel meer!
 
Een andere wereld ontdekken
Ben je zat van het geraas van de stad? Normaal zou je dan even een cafétje induiken of de rust in een park opzoeken, maar in Kopenhagen kan je naar Christiania; een vrijstaat middenin Kopenhagen. In deze vrijstaat lappen ze alle regels van de stad aan hun laars. Alles kan en mag hier. De straten zijn gevuld met prachtige bouwwerken en juist niet met auto’s. Auto’s zijn namelijk niet toegestaan, evenals fotograferen!
 
De prins spotten bij Amalienborg
Amalienborg is het huis van de Deense prins. Dat is natuurlijk al leuk om te bekijken. De wisseling van de wacht voor deze koninklijke residentie is ook zeker leuk om een keer bij te wonen. En wat nóg leuker is is dat, volgens verhalen, de Deense prins vaak de deur uitglipt om vervolgens zijn fiets te pakken richting de stad. Je kunt dus zomaar een prins tegen het lijf lopen! Genoeg redenen dus om Amalienborg te bezoeken!
 
Neem bovenstaande lijstje mee naar Kopenhagen en je weet zeker dat je alle hoogtepunten van de stad gaat zien! Kind kan de was doen. Wil je juist de toeristische trekpleister omzeilen? Geen zorgen. Stay tuned voor onze volgende blog waar wij geheime plekjes en excursies in Kopenhagen met jou delen.Bron: Skyscanner
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:46:55 | 0,05 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch