naar Homepagina
  1. Parijs: 6x buiten de toeristische banen

Parijs: 6x buiten de toeristische banen

Parijs zit barstensvol beroemde bezienswaardigheden, fotogenieke plekjes en bucketlist waardige gebouwen. Op de tweede dag van jouw stedentrip kan je mee gaan met de stadsrondrit onder leiding van een gids. Zo zie je gelijk de highlights van deze heerlijke stad. Ideaal dus! Maar je krijgt ook genoeg vrije tijd en hoe leuk is het dan om buiten de toeristische banen te treden? Wij helpen je een handje!
 
La Pagode, mooiste bioscoop van Parijs
In Parijs stikt het van de bioscopen. Parijzenaren houden nou eenmaal van het kijken naar een film. Toch bezit het 7e arrondissement maar één bioscoop, maar dat is wel de allermooiste van de hele stad! Bij het binnen stappen waan je je in Azië. De bioscoop is namelijk een echte Japanse pagode inclusief zijdebehang, draken en olifanten die kandelaars vasthouden en schilderwerken van krijgers. Geniet van ginseng thee en lekkere gebakjes in de prachtige Aziatische tuin. Dit is écht een hele bijzonder bioscoop.
 
Le Ballon de Paris, eens wat anders dan de Eiffeltoren
Wat is activiteit numero uno als je naar Parijs gaat? Precies, de Eiffeltoren beklimmen. Heb je geen zin om in de drukke ellenlange wachtrij te gaan staan? Dan is Le Ballon de Paris de uitkomst! Deze ballon, die je in Parc André Citroën vindt, gaat tot een hoogte van 150 meter. Je gaat dus niet echt vliegen, want de ballon blijft vastzitten aan de grond, maar je schommelt in de wind en hebt daarnaast een fenomenaal uitzicht over Parijs!  
 
Sainte-Chapelle, de mooiste kerk van de stad
Deze kerk is zo onbekend dat zelfs veel Parijzenaren er nog nooit zijn geweest. Sainte-Chapelle zit dan ook wel echt goed verstopt, zo op de binnenplaats van het Paleis van Justitie. Als je de controle van de beveiliging bent doorgekomen en je tas zorgvuldig doorzocht is kom je in de mooiste kerk die je ooit bezocht hebt binnen. Geloof ons! De kapel bestaat uit enorme glazen mozaïeken die een prachtig licht in de kerk laten schijnen. Zo zien de meer dan duizend beelden uit de Bijbel er nog betoverender uit.
 
Tango langs de Seine
In het 5e arrondissement langs de Seine op de amfitheaters wordt bijna elke avond de tango tot diep in de nacht gedanst. Doe mee met deze enthousiastelingen of trek een fles wijn open en aanschouw de vermakelijke “show”. Een heerlijke Parijse avond gegarandeerd!
 
Parc des Buttes-Chaumount, een soort national park in Parijs
Dit park is iets wat je niet snel in een wereldstad zou verwachten. Parc des Buttes-Chaumount is waanzinnig mooi met zoveel groen, glooiende heuvels, een waterval en zelfs een grot! Alsof je je in een national park begeeft, dus neem je fotocamera mee. Tip voor de meiden: wil je je een echte Parissienne voelen? Ga dan op zoek naar het café Rosa Bonheur dat in dit park gevestigd is. Dit café is razend populair onder de echte Parissiennes om een fancy rosé te drinken.
 
Rue Crémieux, is dit Curacao?  
In het 12e arrondissement vind je een straat dat je aan Willemstad doet denken. Je weet wel, die stad op Curacao welke bekend staat om haar kleurrijke huisjes. Rue Crémieux staat ook vol felkleurde huizen en fleurige bloemen. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.
 
Zo, en nu rest er nog maar één ding: boek jouw stedentrip naar deze heerlijke stad om al deze prachtige plekjes van je lijstje af te strepen.



Bron: Momondo en Hapers Bazaar
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:34:12 | 0,03 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch