naar Homepagina
  1. Niet te missen winkelstraten en -wijken in Parijs

Niet te missen winkelstraten en -wijken in Parijs

Parijs is de stad van de liefde, dat weten we allemaal. Maar Parijs is ook echt een stad waar een cultuursnuiver zijn hart kan ophalen en waar de shopaholic helemaal los kan gaan. En voor die laatste groep hebben wij nu de ultieme gids samengesteld. Een gids vol met niet te missen winkelstraten en shopwijken in Parijs. Pen en papier bij de hand?

Klassiek en modern
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hierbij de duurste winkelstraten en pleinen: Avenue Montagne, Rue de Faubourg Saint-Honoré, Rue Royale, Place Vendôme en Boulevard Saint-Germain. Heb je het budget er niet voor om hier te winkelen en kies je er voor om even een goedkoop chocolaatje of bonbonnetje te scoren? Ook dat kan hier gevaarlijk zijn! Een verpakking met 500gr chocolade of bonbons kost bij de topchocolatiers al gauw €70 tot €80. Non, merci! 

Modeketens
Zoals in elke wereldstad zijn vele nationale en internationale ketens ook in de Franse hoofdstad gevestigd. Ben je een groot fan van H&M, Zara, Mango en hun neefjes en nichtjes, dan is het overdekte winkelcentrum Les Quatre Temps de ideale plek. Pak de RER-trein of metro naar La Défense die je naar deze plek met ongeveer 300 winkels brengt. Ook het winkelcentrum Forum des Halles in de wijk Les Halles is een populair winkelgebied. 

Boetiekjes, hebbedingen, hippe galeries en lekkernijen
Gaat je hart sneller kloppen van bovenstaande winkels? Dan is de hippe, jonge en creatieve wijk Marais the place to be voor jou. Dit is zo’n gebied waar je lekker doorheen kan struinen en je kan vergapen aan alle mooie hebbedingetjes die je tegenkomt. Zin in een baguette, croissant of macarons? Pas de problème. Je struikelt hier over de gezellige restaurantjes. De leukste straatjes in Le Marais zijn: Rue des Rosiers, Rue Charlot, Rue du Rio de Sicile en Rue Vieille du Temple. In de grootste winkelstraat van deze wijk Rue de Rivoli zitten ook een aantal grote ketens. 

Typische Parijse winkeltjes
Je als een ware Parisien voelen? Ga dan in één rechte streep naar St. Germain. In deze wijk vind je nog veel typisch Parijse winkeltjes die je nergens anders meer snel tegen zult komen. Très belle!

Koopjes jagen
Handen omhoog als je een koopjesjager bent. In Parijs zijn er genoeg winkels te vinden die een schatkist aan koopjes hebben. Aan het noordelijke deel van Boulevard de Magenta zijn genoeg van zulke winkeltjes te vinden. Keep in mind: bij een lage prijs hoort ook een lagere kwaliteit. Ga je hier niet mee akkoord, dan delen wij onze gouden tip: de winkels van Sympa. Hier vind je namelijk echte merken zoals Pritemps, Kookai, en Naf-Naf voor een iets lagere prijs dan de originele verkoopprijs. Fancy winkelen is hier trouwens niet echt het geval. Je moet letterlijk graven in graaibakken en kartonnen dozen om je pareltje te vinden. Maar hé, daar zijn wij Nederlanders goed in! De winkels van Sympa vind je aan Rue de Steinkerque. De straat die je vanaf metrostation Anvers richting de wijk Montmarte brengt. 

Vlooienmarkten
Zeg je Parijs, dan zeg je Eiffeltoren. Maar ook zeker rommelmarkten! Het hele jaar door worden er door de hele stad rommelmarkten gehouden. De grootste van het stel is de vlooienmarkt van Saint-Ouen aka Puces de Clignancourt die je ten noorden van het centrum kunt vinden. Deze markt bestaat voor het grootste gedeelte uit tweedehands spullen en veel antiek en brocante. Probeer de markt Veranison ook eens. Erg geliefd bij snuffelaars. Tip van het huis: rommelmarkt in de prachtige Franse taal is ‘puces’ of ‘vide greniers’.  

Voor als het regent
Een regenbui kan je shopdagje flink verpesten, dus dat willen we het liefst vermijden. Galeries Lafayette is dan de perfecte uitkomst. In dit levensgrote warenhuis kan je urenlang ronddwalen en shoppen voor kleding, schoenen, tassen, accessoires, cosmetica en nog veel meer. Vergeet niet om je heen te kijken want de architectuur en de inrichting van het gebouw is al adembenemend. Dit pareltje kan je vinden aan Boulevard Haussmann. 

Hapje en een drankje
Wie is nou niet gek op de Franse keuken? Het is dus absoluut geen straf om tussen het winkelen door even een pauze in te lassen voor bijvoorbeeld een bonbon, taartje of een goed glas wijn. Doe dit dan vooral op het schitterende plein Place des Vosges in de wijk Le Marais. Dit plein staat bekend als één van de mooiste pleinen ter wereld! Ook Quartier Latin is zeer geschikt om even in een restaurantje of op een terrasje te ploffen. Dankzij de vele studenten vind je in deze wijk de leukste cafés en de goedkoopste restaurants van Parijs. Vinden wij leuk!

Et voilà. Hier heb je zomaar gratis en voor niks, noppes, nada een waslijst aan ultieme shopbestemmingen. Kan je niet wachten? Boek dan snel een 3-,4- of 5-daagse busreis met Van Nood Reizen. In de zomermaanden juli en augustus vertrek je ook nog eens super goedkoop. Zo houd je nog extra geld over voor die leuke Parijse hebbedingetjes.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:52:09 | 0,05 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch