naar Homepagina
  1. Leukste wijken in Praag

Leukste wijken in Praag

Praag bestaat uit vijf verschillende delen, of hoe zij dat zelf noemen ‘districten’. Elk district heeft zijn eigen verhaal en sfeer, maar ook zijn eigen nummer, “stadhuis” en gekozen burgemeester. Dat betekent dat een district zijn eigen regels mag opstellen, zoals regels over het parkeerbeleid. Om het toch nog enigszins gemakkelijk te houden heeft elk district gelukkig ook nog een naam, al zijn die voor ons wat moeilijk uit te spreken…. En dan kunnen de wijken in de districten ook nog eens in meer dan één district liggen. Snap jij het nog?
 
Maar wij bieden je een helpende hand, zo zijn wij. Les nummer één is dat het centrum van Praag nummer 1 heeft, dus Praag 1. De andere wijken zitten als een soort taart om Praag 1 heen. Sommige taartpunten hebben een ietwat andere vorm gekregen door de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan, dus haal je creativiteit tevoorschijn en zoek de taart op de plattegrond.
 
Enfin, wij willen het eigenlijk hebben over wat er in deze districten te doen is. De wijken in dus. Waar moet je echt geweest zijn? Wat mag je niet missen? Hieronder de mooiste wijken van Praag!
 
Oude stad ‘Staré Město’
Neem je camera maar mee, want deze wijk behoort tot één van de mooiste van heel Europa. Je vindt hier ook nog eens de beste bezienswaardigheden in de stad, zoals het Oude Stadsplein met de Astronomische Klok. Struin door de kronkelige straatjes gevuld met prachtige barokke bouwwerken en rust uit bij één van de ontelbare gezellige caféetjes en restaurants.  
 
Nieuwe Stad ‘Nové Mesto’
Shoppers opgelet, dit is the place to be voor jullie. Deze wijk is de perfecte shopwijk waar ook veel bekende internationale winkelketens gevestigd zijn. Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger en dorst en laat deze wijk ook nog eens leuke restaurants en eetcafétjes hebben. Perfecto!
 
Burchtwijk ‘Hradcany’
Je kunt er gewoon niet omheen. Je vindt hier namelijk het grootste kasteel ter wereld, de Praagse Burcht. Daarnaast vind je hier ook prachtige tuinen en paviljoenen, het Gouden Straatje, kleurrijke huisjes en kom je hier gewoon ogen te kort.
 
Joodse Wijk ‘Josefov’
Aan de noordzijde van het Oude Stadsplein ligt de Joodse wijk Josefov, het voormalige Joodse getto van Praag. De overblijfselen van deze periode zijn nog goed te zien en daarom interessant om te bekijken. In Josefov ligt ook de duurste winkelstraat van de stad, Pařížská.
 
Kleine Zijde ‘Malá Strana’
Loop vanuit de Oude Stad over de Karelsbrug deze leuke wijk in. Dit is één van de oudste wijken van de stad en daarom vol huizen, kerken en oude paleizen in de prachtige Renaissance- en barokstijl. Dwaal door de kleurrijke straten en kleine steegjes vol gezellige cafeetjes en restaurantjes en vind de gezelligste pleintje. Hier slaag je gegarandeerd voor leuke souvenirs.
 
Tip: Het Petrinpark
Even klaar met de drukte uit de stad en toe aan wat rust? Dan biedt dit park op de gelijknamige heuvel een uitkomst. De 318 meter hoge Petrinheuvel kan je zelf beklimmen óf je kan gebruik maken van het treintje. Op de top van deze heuvel vind je het Petrinpak dat vol staat met prachtige bloemen en geeft je een waanzinnig uitzicht over de stad.


 
Bron: ontdekpraag.nl en vliegwinkel.nl reisgids
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:50:35 | 0,03 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch