naar Homepagina
  1. Kopenhagen: hier eet je het leukst en het lekkerst

Kopenhagen: hier eet je het leukst en het lekkerst

Kopenhagen is een prachtige stad waar je je al snel thuis voelt. De mensen zijn aardig, er wordt gemakkelijk Engels gepraat en het eten is heerlijk! In elke straat vind je hippe koffietentjes, gezellige barretjes en heerlijke restaurants. Dit vraagt natuurlijk om een lijstje met 10 plekken waar je het leukst en lekkerst kan eten in Kopenhagen.
 
OLUFs: in het meest fotogenieke straatje van Kopenhagen (Olufsvej) vind je dit kleine ijswinkeltje gevuld met onwijs Instagram waardige ijslollies. De ijsjes zijn huisgemaakt van overheerlijke Italiaanse gelato, gedipt in de beste chocolade en versiert met de lekkerste toppings. Een must try!
 
Paludan Bog & Café: vlakbij University of Copenhagen vind je dit café. Of eigenlijk moeten we zeggen café slash boekhandel slash antiquariaat. Je kunt hier dus gerust de hele dag boeken lezen en zippen aan een heerlijke koffie of smoothie. Het interieur is ook erg geschikt voor mooie foto’s!
 
Kompa ‘9: in dit knusse café, aan de Kompaniestraede, kan je overheerlijke organische koffie drinken tegen een erg schappelijke prijs.  Op de menukaart staan ook heerlijke gerechten voor ontbijt en lunch. Het leuke is, je kunt hier ook nog eens veel Deense beroemdheden spotten.
 
Barburrito: wie houdt er nou niet van Mexicaans eten? Naast dat het eten hier om je vingers er bij af te likken is, is dit restaurant ook onwijs Instragram proof. Tip: deel de verschillende kleine gerechtjes met elkaar en proef alles wat op de kaart staat.
 
Papirøen: kan je niet kiezen wat je wilt eten? Ga dan naar Papirøen, of ook wel Streetfood Copenhagen genoemd. Hier vind je allemaal leuke foodtrucs die heerlijk smakende gerechten uit alle hoeken van de wereld bereiden. De sfeer in de grote hallen is onwijs gezellig en buiten is het goed vertoeven aan het water met uitzicht op de Deense Opera House.
 
La Galette: als je het niet weet loop je ongetwijfeld dit kleine Franse crêpe-restaurant voorbij. Deze hotspot ligt namelijk verborgen achter een smalle, met graffiti bespoten toegangspoort. Eenmaal gevonden word je getrakteerd op een onwijs schattig restaurantje die onwijs lekkere Franse crêpes maakt. De crêpes worden namelijk gemaakt door twee echte Franse mannen en worden bereid met organische boekweit uit Bretagne.
 
Meatpacking District: nee nee, dit is niet hetzelfde als het Meatpacking District in New York. Deze Deense variant is een stuk kleiner en dus gezelliger. Toch is de keuze reuze en kan je genieten van de beste pizza’s bij Mother of Gorilla of van lekkere vis bij Fiskebar. Deze plek is een heuze mecca voor hipsters door het bruizende nachtleven.
 
Grød: voor het lekkerste ontbijt kun je in dit pap café terecht. Grød betekent namelijk ook pap in het Deens. Hier kan je je eigen pap pimpen met heerlijke toppings als appel, walnoten, rozijnen, geroosterde amandelen, enzovoorts. Again, het interieur is om door een ringetje te halen! Ps: kom op tijd, want aan het begin van de middag is het meestal al vol!
 
We kunnen nog wel even doorgaan, want je struikelt in de Deens hoofdstad over de leuke barretjes, café’tjes en restaurants. Dus ga met een lege maag en een lege fotocamera naar Kopenhagen en dat doe je heel voordelig met Van Nood Reizen ;)Bron: Momondo & Yellow Lemon Tree
 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:47:28 | 0,08 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch