naar Homepagina
  1. De Weihnachtsmarkten keuken

De Weihnachtsmarkten keuken

Denk je aan kerstmarkten, dan denk je al snel aan Duitsland. Dat is ook niet zo gek, want elk jaar worden maar liefst 2.000 kerstmarkten bij onze Oosterburen georganiseerd. En dat zijn geen kleine jongens! De kerstmarkten in Duitsland zijn groter, imposanter, sfeervoller en gemütlicher dan de kerstmarkten in ons eigen land. Goede reden dus om een kerstmarktreis naar Duitsland op je bucketlist te zetten.
 
Dat wordt gezellig! Maar ook lekker! Want wist je dat 60% van de uitgaven op de Duitse kerstmarkten naar eten en drinken gaat? Omdat wij ook niet vies zijn van een lekker hapje eten en een lekker drankje zijn wij even in de keuken van de Weihnachtsmarkten gedoken, want wat moet je nou echt geproefd hebben op een kerstmarkt in Duitsland?
 
Gebratene Pilze
Pilze zijn champignons, dus niet geheel verassend dat dit gerecht gebakken en gekookte champignons zijn. Heel simpel, maar sehr schön! De meest voorkomende variant is met uien en knoflook, waar bij je uit verschillende soorten sauzen kunt kiezen.
 
Grünkohl
Boerenkool, grünkohl, het klinkt hetzelfde, het is ook bijna hetzelfde. Grünkohl is eigenlijk boerenkool, zonder de aardappels. Juist ja, gewoon alleen de groene kool. De Duitsers eten hier dan natuurlijk wel weer een worst bij voor de smaak.
 
Kaiserschmarren
De wintersporters onder ons hebben vast al een paar borden van dit gerecht op. Het is inderdaad niet een echte Duitse specialiteit, maar wel erg populair op kerstmarkten. Dat snappen wij, want de combinatie van dikke (in stukjes gesneden) pannenkoeken met krenten schmeckt sehr gut!
 
Reibekuchen
Ook dit zijn een soort pannenkoekjes, maar dan gemaakt van aardappel, meel, en eieren. De typische smaak komt van de ui, knoflook, nootmuskaat en andere kruiden. Een echt typisch Oostenrijks/Duits gerecht!
 
Wurst
Hier kan je gewoon niet om heen. Punt. Uit. Bratwurst of Currywurst, geserveerd met een broodje en pommes, klodder tomatensaus en kerrypoeder on the side... Smullen!
 
Lebkuchen
Ook hier kan je niet omheen. Je struikelt over de vele kraampjes vol met lebkuchenherzen op de Duitse kerstmarkten. Lebkuchen is te vergelijken met onze Nederlandse peperkoek, maar dan een stuk vrolijker. De Duitsers versieren deze hartvormige koeken met felle kleuren, bloemetjes en teksten. Het recept wordt gemaakt met honing en oosterse specerijen, zoals kaneel, anijs, gember, enzovoorts, en het belangrijkste van dit recept is dat er geen gist wordt gebruikt.
 
Fruit in een jasje van suiker of chocolade
Begin jij ook al te watertanden? Je moet hier overigens wel echt een zoetekauwer voor zijn. Ben je niet zo’n suikerliefhebber? Maak je geen zorgen, want het ziet er ook nog eens heel mooi uit!
 
Spekulatius
Wordt speculaas hier vaak met Sinterklaas geassocieerd, in Duitsland eten ze dit vooral rond kerst. Toch kan de Duitse spekulatius niet tippen aan de Nederlandse speculaas, aangezien minder specerijen worden gebruikt.
 
We snappen dat je nu niet kunt wachten om over een kerstmarkt te struinen, te snuffelen bij alle kerstkraampjes en te proeven van al het lekkers. Komt dat even goed uit, want bij Van Nood Reizen boek je al een 2 daagse kerstmarkten trip vanaf €59,-!Bron: berlijn-blog.nl
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
16:46:43 | 0,06 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch