Dansen in Berlijn

Berlijn is altijd bruisend, vermakelijk en alles wat nog meer spannend klinkt. De keuze is dan ook reuze. Dansen op rock of techno muziek, drankjes drinken met de leukste livemuziek, gezellig stappen in een grote club. Het maakt niet uit wat je doet, na een avondje stappen in Berlijn kom je gegarandeerd terug met leuke verhalen. En wij helpen je graag met het maken van leuke verhalen, dus hierbij presenteren wij: de leukste stapplekken in Berlijn.

Voordat je die memorabele avond gaat beginnen moet je allereerst even wat weten over het uitgaansleven in Berlijn. Een aantal ongeschreven regels zoals die zo mooi heten. De eerste is het deurbeleid die nog wel eens streng kan zijn in Berlijn. Redenen zijn bijvoorbeeld geen gepaste kleding (te chic of te slordig), dronkenschap of te luidruchtig (veelal groepen toeristen). De gedachte hierachter is dat grote en bekende clubs hun authentieke sfeer willen behouden. De minimale leeftijd ligt trouwens op 18 jaar en bij uitzondering soms op 21 jaar.

De populairste uitgaansavonden zijn donderdag, vrijdag en natuurlijk zaterdag, als is er in een grote stad als Berlijn elke dag wel de mogelijkheid om te stappen. Berlijn staat bekend om zijn sluitingstijden. Of juist niet om zijn sluitingstijden, want sommige clubs blijven tot de volgende avond gewoon open! Daarom is het in Berlijn heel normaal om tot maandagavond uit te gaan. En wees gerust: het openbaar vervoer en de taxi’s rijden dag en nacht door.

Je zou denken, twee dagen feesten betekend een hoge rekening! Gelukkig is uitgaan in Berlijn relatief goedkoop. Vele clubs vragen niet eens entree en voor een concert van een goede band betaal je gemiddeld €60,-. Ook de prijzen voor drankjes liggen doorgaans lager dan in Nederland.

Zo, nu ben je klaar om te beginnen aan die leuke avond. Hippe outfit aan? Jetzt geht’s los!
 
Kulturbrauerei: een oude bierbrouwerij dat nu dient als uitgaanscomplex. Of eigenlijk beter gezegd: een cultuurbrouwerij. Hier kan je namelijk lekker dansen in één van de vele zalen, optimaal loungen, heerlijk eten, genieten van een film in de bioscoop of van de muziek in de concertzaal, en nog veel meer!

Berghain: een enorm grote en hoge industriehal waardoor er een unieke sfeer hangt. Je moet overigens wel van een techobeat en flitsende lichten houden.

Wilden Renate: Friedrichshain is één van de hipste wijken in Berlijn en daar vind je ook deze leuke en bijzondere club. Wilden Renate is een oud appartement dat totaal omgebouwd is en de ene kamer is nog gekker dan de andere. Hier kan je zowel dansen als lekker loungen. Tip: het deurbeleid is behoorlijk streng.

Club Weekend: overdag is dit een heerlijke bar om te loungen en een danspasje te maken. De drankjes smaken ook vele malen beter met het grandioze uitzicht over Berlijn en Alexanderplatz vanaf het dakterras. ’s Nachts worden hier technofeesten gehouden. 

Weinerei: vermoeide voetjes van je stadswandeling? Dan is wijn drinken en proeven bij Weinerei perfect! Deze leuke wijnbar is ingericht als een vintage woonkamer met verschillende banken, tafeltjes en grappige schilderen aan de muur. Hier mag je jezelf allerlei wijn inschenken en houd je zelf bij wat je gedronken hebt. Een heel leuk concept!

Club der Visionäre: Berlijn heeft zelfs strandtentjes en daar is deze de leukste van. Overdag zit je hier lekker aan het water en ’s avonds worden er leuke deuntjes gedraaid. In de zomer wordt hier soms een openluchtbioscoop ingericht.



Bron: berlijn-blog.nl en We Are Travellers
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:42:47 | 0,11 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch