Chillen in Berlijn

Grote kans dat een stedentrip naar Berlijn op jouw bucketlist staat. Het is namelijk dé stad om even een paar dagen op ontdekkingstocht te gaan, want Berlijn heeft alles: cultuur, leuke kroegjes, lekker eten, gezellige wijken, goede winkelstraten, indrukwekkende gebouwen, enzovoorts. Een echte wereldstad dus. Dáárom is het ook onze Stad van de Maand.
 
Maar soms wil je even ‘chillen’, even weg van alle drukte in de stad. Ook dat is een eitje in Berlijn! Je verwacht het misschien niet maar Berlijn is één van de groenste en meest uitgestrekte steden van Europa! Wij houden ook wel van een potje ‘chillen’ dus hebben we de leukste stadsparken in Berlijn opgezocht en deze delen wij maar al te graag met jou.
 
Botanischer Garten
Bijna elke grote wereldstad heeft wel een botanische tuin, maar die van Berlijn is met haar 42 hectare de grootste van Europa. Genoeg ruimte dus om uit te rusten van het winkelen, een boek te lezen, een heerlijke picknick und so weiter. Maar vergeet ook zeker niet te genieten van als het moois in deze tuin, met haar 22.000 verschillende plantensoorten. Tip: de kas vol cactussen is onwijs gaaf!
 
Mauerpark
Dit park staat niet bekend om haar natuur, want deze is niet zo fotogeniek, maar om de sfeer die hier hangt. Er worden hier geregeld een festival georganiseerd. Bijna elke zondag vind je hier een vlooienmarkt, karaoke en verschillende bandjes die live optreden. Het is hier daarom bijna altijd gezellig druk en dus altijd een bezoekje waard. Het Mauerpark is trouwens vernoemd naar de Berliner Mauer die hier tijdens de Koude Oorlog dwars doorheen liep. Een overblijfsel van de muur dient tegenwoordig als canvas voor graffiti-artiesten. Tip: bij mooi weer kan je deze kunstenaars aan het werk zien.
 
Modellpark Berlin-Brandenburg
Hier vind je de Madurodam van Berlijn. De grootste bezienswaardigheden van Berlijn en Brandenburg zijn hier nagebouwd en goed ook! De makers hebben echt oog voor detail gehad, want de kleine varianten zijn bijna niet van hun grote broers te onderscheiden. De locatie van het Modellpark is trouwens ook schitterend zo middenin de bossen van de Wuhlheide.
 
Gärten der Welt
In dit prachtige park loop je door verschillende thematuinen heen. Deze zijn zo mooi dat je het gevoel hebt alsof je op wereldreis bent. Verdwaal in het klassieke doolhof in de Engelse tuin of ontdek de idyllische watervalletjes in de Japanse tuin. Leuk weetje: de Chinese tuin is één van de grootste tuinen buiten China! Zeker de moeite waard dus.
 
Tempelhof Park
Je kent deze naam vast van het oude vliegveld dat op deze locatie lag. Sinds oktober 2008 stijgen of landen hier geen vliegtuigen meer en wat doe je dan met zo’n groot stuk grond? Gebruiken als sportief stadspark! De landingsbanen zijn geliefd bij fietsers, longboarders, vliegeraars en inline skaters. De grote grasvelden zijn perfect om op te barbecueën, te zonnen of gewoon lekker te chillen. En natuurlijk heb je een bijzonder uitzicht, zo op het grootste luchthavengebouw uit de nazi-bouw.
 
Himmelbeet
Ook weer zo’n bijzonder park! In het Himmelbeet wordt namelijk gezamenlijk getuinierd, geoogst en natuurlijk gegeten. En ook jij kan genieten van al het verse eten uit deze tuinen. De entree is gratis en je kunt hier dan ook zo binnenlopen. De gedachte achter het Himmelbeet is om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen en hun kennis te vergroten over duurzaam verbouwen. Er worden hier dan ook geregeld diners en workshops georganiseerd.
 
We kunnen nog wel even doorgaan hoor, want Berlijn heeft zoveel leuke en creatieve parken. Ontdek ze zelf tijdens een stedentrip met Van Nood Reizen. Wij nemen je graag mee zodat we samen een potje kunnen ‘chillen’. Heerlijk!


 
Bron: berlijn-blog.nl
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:30:25 | 0,16 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch