naar Homepagina
  1. Buiten de toeristische banen in Kopenhagen

Buiten de toeristische banen in Kopenhagen

In onze vorige blog hebben we de niet te missen plekken in Kopenhagen besproken. Super leuk en mooi allemaal, maar soms heb je even geen zin om zulke mooie plekken met 20 andere toeristen te delen. Nou, dan komt het onderstaande lijstje goed van pas, want hierin staan typische Deense dingen waar maar weinig toeristen vanaf weten. Kan je dus een geheim bewaren?
 
Fietsen door de stad
Wij Nederlanders zijn bijna niet van onze fietsen af te krijgen. Denen begrijpen ons heel goed, want zij zijn ook verzot op hun fietsen. Een goedkope,  leuke en echte Deense manier is dus om de stad per fiets te verkennen. Maak je geen zorgen over het drukke verkeer, het verkeer is wel gewend aan zoveel fietsers en wij Nederlanders kunnen natuurlijk overal fietsen zonder enig probleem.
 
Geld besparen met de Copenhagen Card
Is het niet echt fietsweer? Dan biedt de Copenhagen Card de oplossing! De Nederlandse OV-chipkaart is een super handige oplossing voor het openbaar vervoer. Echter doen de Denen daar nog een schepje bovenop. Met de Copenhagen Card krijg je voor 24, 48, 72 of 120 uur wel heel veel voordeel. Zo heb je gratis entree tot 72 verschillende musea en bezienswaardigheden, kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer door de hele stad én profiteer je van verschillende kortingen op autoverhuur, restaurants en nog veel meer dingen. Super handig!
 
Tip van het huis: pak ook zeker eens de metro, want wie weet deel je heel gezellig je bankje met de koningin. Het Deense koningshuis staat er namelijk om bekend dat zij lekker normaal zijn en graag dichtbij het volk staan. Om die reden lopen zij doodnormaal over straat en pakken zij ook geregeld de metro.
 
Smørrebrød eten
Smørrebrød is typisch Deens brood en betekent letterlijk ‘brood met boter’. En dat is het ook, maar met nog véél meer. Denen zijn niet zuinig als het om broodbeleg gaat en vaak zie je het sneetje brood dat er onder zit dan ook niet meer. Vlees, vis, groente, saus, alles mag en gaat er op. Wees dus een echte Deen en waag je zeker aan deze Deense lunch.
 
Zondag brunchdag
Op zondag zitten alle cafés en restaurants van 10 uur tot 3 uur ’s middags vol. Het is dan namelijk brunchtijd, ook weer iets typisch Deens. In Nederland wordt dit als klassiek gezien, de Denen vinden het vooral gezellig en lekker. En dat is het ook!
 
Amager ontdekken
Op ongeveer 15 minuten fietsen vanaf het centrum kom je op deze geweldige plek. Amager is een eiland op zich en dus kan je hier volop genieten van de rust en het kabbelende water. Je kent vast wel die mooie Instagram foto’s met een houten pier die eindeloos het water in reikt. Die foto’s kan jij hier ook maken. Je kunt vanaf sommige plekken zelfs Zweden zien liggen! En trouwens, ga voor een fantastische brunch op dit eiland naar Wulff og Konstali.
 
Picknicken op een kerkhof
Dit klinkt misschien ietwat respectloos, maar toch is dit heel normaal in Denemarken en vooral in Kopenhagen. Een kerkhof biedt de perfecte oplossing als je op zoek bent naar rust in de razende stad, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken. Kijk dus niet raar op als je mensen ziet zonnen, lezen, picknicken of zelfs hardlopen!  Het meest bekende kerkhof, en ook de mooiste als je het ons vraagt, is Assistens Kirkegård, het kerkhof waar ook Hans Christian Andersen ligt begraven.
 
Snuffelen in Nørrebro
Nørrebro is een gezellige, authentieke en kleurrijke wijk waar je niet om ver wordt gelopen door toeristen, maar juist door hipsters. De vintage winkels, alternatieve koffietentjes en hippe cafés vliegen je hier dan ook om je oren. Neem je camera mee en snuffel hier de hele middag rond. Heerlijk!
 
Och Kopenhagen is zo leuk en mooi! Ontdek het zelf tijdens een stedentrip naar deze heerlijke stad met Van Nood Reizen. Enne, vergeet dit lijstje dan niet mee te nemen!
 


Bron: Skyscanner
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:43:55 | 0,08 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch