naar Homepagina
 1. 10x dit wist je nog niet over Parijs

10x dit wist je nog niet over Parijs

We weten allemaal dat Parijs ook wel de stad van de liefde wordt genoemd, de Champs-Élysées de bekendste winkelstraat is en dat de Mona Lisa in het Louvre hangt. Maar je wist vast nog niet dat je onder (ja echt; onder) deze stad kunt verdwalen, wat het beste alternatief voor de Eiffeltoren is en hoe Parijzenaren de lange rij bij het Louvre omzeilen. Dat weten wij wel!
 1. Er worden zo’n 200 films per jaar opgenomen in Parijs. Snappen wij, want Paris est trés belle! Er is hiervoor zelfs een speciaal metrostation gebouwd.
 2. De Eiffeltoren heeft een hoogte van 300 meter, maar in de winter kan zij maar liefst vier tot acht centimeter krimpen door de kou! Wanneer de temperatuur weer stijgt, groeit de Eiffeltoren ook weer naar zijn oorspronkelijke lengte.
 3. Zeg maar ‘doei’ tegen die enorme rij voor het Louvre. De Parijzenaren hebben namelijk een geheime ingang naar het Louvre waar je komt door langs het metrostation het paleis binnen te gaan. 
 4. Het vrijheidsbeeld is hét boegbeeld van New York, maar Parijs heeft er ook drie! Nouja, drie replica’s. Je vindt ze in Jardin du Luxembourg, Arts et Métiers museum en de grootste staat bij Pont de Grenelle.
 5. Parijs is de perfecte stad om lekker te verdwalen in de ontelbare sierlijke straatjes, maar wist je dat je ook onder deze grote stad kunt verdwalen? Onder Parijs ligt namelijk een mega netwerk aan riolen en leidingen van ruim 2.100 kilometer. Sommige hebben zelfs straatnamen en huisnummers! Wil je hier doorheen lopen? Dat kan, ga dan naar Pont d’Alma.
 6. Wij Nederlanders houden van fietsen en al fietsend een stad ontdekken is perfect. In Parijs kan je voor slechts €1,- al een fiets huren, de zogenaamde Vélib, een afkorting van Vélos wat letterlijk “vrije fiets” betekent. Deze fietsen zijn in het leven geroepen om luchtvervuiling tegen te gaan.  
 7. Iedereen kent Ponts des Arts. Je weet wel, dat bruggetje met al die liefdesslotjes. Maar wist je ook dat liefde ook erg zwaar kan zijn? Alle slotjes van Ponts des Arts moesten een paar zomers geleden allemaal verwijderd worden. Het bruggetje werd namelijk te zwaar en dat zou gevaarlijk zijn voor de voetgangers.
 8. De Parijse metro rijdt dagelijks meer dan 600.000 kilometer. Ter vergelijking: dat is meer dan tien keer rond de aarde!
 9. Het treinstation Station Garde du Nord is het drukste treinstation in heel Europa! Je raadt het vast al, dit treinstation vind je in het noorden van de stad.
 10. De Eiffeltoren beklimmen en dan van het uitzicht over de stad genieten staat bij vele mensen op de bucketlist. Minpuntje, die mega lange rij. Vervang dit bucketlist item dan door het beklimmen van de Tour De Montparnasse. Deze hoogste wolkenkrabber van Parijs geeft je namelijk net zo’n mooi uitzicht én je kan dan ook de Eiffeltoren zelf zien. Een groot pluspunt is de wachtrij die veel korter is en ook de ticketprijs ligt veel lager.
 
Hoeveel weetjes staan hier tussen die je nog niet wist? Wij gokken 8! Omdat we zo lekker bezig zijn hebben we ook een paar weetjes over het populairste vakantieland van de wereld: juist ja, Frankrijk.
 1. Frankrijk is inderdaad de populairste vakantiebestemming ter wereld. De Fransen krijgen elk jaar zo’n 85 miljoen toeristen op bezoek.
 2. Heb je wel eens goed naar de omtrek van Frankrijk gekeken? Doe dat maar eens! Valt het je dan op dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft? Vandaar de bijnaam “l’hexagone” dat zeshoek in het Frans betekent.
 3. Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan de croissant toch? Maarrrr dit broodje komt oorspronkelijk eigenlijk niet eens uit Frankrijk, maar uit Oostenrijk! 
 4. Fransen zijn gek op slakken. Met z’n allen eten zij maar liefst 500 miljoen slakken per jaar!
 5. Dat is overigens nog niks in vergelijking met het aantal stokbroden die jaarlijks worden gebakken door de Fransen: tien biljoen! Maar goed, bij het opeten krijgen zij dus wel de hulp van die miljoenen toeristen.


Bron: blog.parijs.nl, Zoover en claudiagoesabroad.com
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:32:18 | 0,11 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch