telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Praag 4 dagen

  • Geniet van een heerlijk ontbijtbuffet
  • Reis comfortabel
  • Ontdek het Gouden Straatje
  • Bezoek de waanzinnige Praagse Burcht

Dag 1 Aankomst in Praag

Vanaf het verzamelpunt rijden we met z'n allen naar Praag. Onderweg worden er natuurlijk voldoende stops gemaakt. We zullen in de loop van de avond in deze heerlijke stad aankomen waar je kan genieten van een lekker diner.

Je hebt de mogelijkheid om tijdens deze reis 2 maal te dineren (dag 1 en 3). Indien je hier gebruik van wilt maken kan je dit doorgeven tijdens de boeking.​

Dag 2 Stadsrondrit, rondvaart of vrije daginvulling

Vandaag wordt je, na een heerlijk ontbijt, naar Praag gebracht. Het hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Praag dus dat is perfect! Je kunt onder leiding van een Nederlands sprekende gids een stadswandeling maken door de benedenstad van Praag. Dit deel van de stad is minder bekend en daarom juist zo leuk! In de middag krijg je de kans om een rondvaart maken over de Moldau. Dit is de rivier die de stad in een Beneden- en Bovenstad splitst. Blijf je liever met beide benen aan wal? Dat kan ook en je krijgt de tijd om zelf Praag te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de Joodse Wijk, Josefov, het voormalige Joodse getto van Praag. Hier vind je nog veel overblijfselen van deze tijd én je vindt er de duurste winkelstraat van de stad, Pařížská.

De stadswandelingen op dag 2 en 3 dienen bij de boeking doorgegeven te worden. Wil je een boottocht over de Moldau (incl. welkomstdrankje, gebak, warm / koud buffet en muziek) maken, dan dien je ook dit door te geven bij jouw boeking.​

Dag 3 Stadswandeling of vrije daginvulling

In de ochtend kan je deelnemen aan een stadswandeling door de bovenstad van Praag, opnieuw onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Tijdens deze bijzonder wandeling bezoek je onder andere het paleizencomplex De Burcht met het Koninklijk Paleis en de St. Vituskathedraal. Wist je dat dit één van de grootste paleizencomplexen ter wereld is? Alleen de voorzijde is al een halve kilomter lang! Daarnaast ontdek je ook het bijzondere 'Gouden Straatje'. Een super leuk straatje vol met bijzonder kleine huisjes. Er word gefluisterd dat er nog steeds tovenaars en alchemisten werken die goud proberen te maken. Ontdek het zelf! Wederom is de middag vrij te besteden. Wandel door één van de grote parken, bezoek de Joodse wijk of ga shoppen in de leukste winkeltjes voor spotprijzen. Je zult je nooit vervelen in Praag!

Dag 4 Terugreis Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van ‘de stad met de honderd torens’ en vertrekken we naar Nederland.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Inwoners per km²: 130
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Duitsland, Polen, Slowakije, Oostenrijk
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 

Eten en drinken

De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.


Flora en Fauna

De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden.
Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.


Geschiedenis

Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime.
Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.


Klimaat

Weersverwachting
Praag - Tsjechië


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag zijn de winkels geopend.


Prijsniveau

De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

 

Leuke feitjes

  • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Het is in Tsjechische restaurants gebruikelijk om de borden weg te halen zodra deze leeg zijn. U hoeft niet raar op te kijken als uw lege bord wordt weggehaald, terwijl uw tafelgenoten nog aan het eten zijn.

Hotel ILF 3*

Hotel ILF is een prima 3-sterren hotel en gelegen in het relatief rustige 'Zone 4' van Praag. Het hotel beschikt over ongeveer 200 kamers, een restaurant en een bar met terras. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamers. Verder is er een lift aanwezig in het hotel. Alle kamers in dit hotel zijn voorzien van douche en toilet, telefoon en tv. Hotel ILF is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Metrostation Budejovicka ligt op 100 meter afstand van het hotel en vanuit hier bent u binnen 10 minuten in het centrum van Praag.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvangt u in uw reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Y
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden
Bergen op Zoom
Hoorn*
Heerenveen*
Den Haag
Hoogeveen
Roosendaal
Purmerend*
Breda
Enschede
Lemmer*
Rotterdam
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Eindhoven
Dordrecht
Nieuwleusen
Almelo
Tilburg
Lelystad*
Gorinchem
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Den Bosch
Deventer
Uden
Amersfoort
Tiel
Oss
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Ede
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:36:52 | 2,65 | vannood | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch