telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Luxemburg 4 dagen

vanaf € 129,-
vertrekdata en prijzen
  • Hotel inclusief ontbijt
  • Vervoer door gezellige buschauffeur
  • Romeinse stad Trier
  • UNESCO werelderfgoed Luxemburg Stad!
  • Mooie viewpoints in Vianden!

Dag 1 Namur en Dinant

Vanaf onze opstapplaats rijden we naar Namur in België. Namur, dat ook wel Namen genoemd wordt, staat bekend om de prachtige Middeleeuwse Citadel die hoog boven de stad uitkomt. Natuurlijk krijg je de tijd om deze te beklimmen mét je fotocamera, want een mooi uitzicht heb je zeker! Ook het Belfort van Namur verdient een bezoekje. De klokkentoren van dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we naar Dinant en ook daar vind je een fantastische citadel. Deze is in de 18e eeuw door de Nederlanders gebouwd. Daarnaast is de uitvinder van de saxofoon in Dinant geboren, genaamd Adolphe Sax. Je kunt een bezoek brengen aan het huis van Sax, waar je op een interactieve manier kennis kunt maken met de saxofoon.

Dag 2 Trier

Na het ontbijt vertrekken we richting de Romeinse stad Trier, één van de oudste steden van Duitsland. Tijdens een stadsrondrit onder leiding van een gids bekijk je de vele culturele schatten die de stad rijk is. Ontdek onder andere de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Chr. gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag krijg je alle tijd om zelf Trier te ontdekken. 

De stadsrondrit dient bij boeking te worden doorgegeven.​

Dag 3 Luxemburg Stad

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Luxemburg en die stad is mooi! Vertrouw ons maar! Luxemburg Stad is gebouwd op de steile Bockrots waardoor je vanaf het oude centrum een geweldig uitzicht hebt over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. In de stadswal vind je de oude verdegingswerken, de kazematten, die sinds 1994 op de Wereldergoedlijst van UNESCO staan. Ondanks dat het toch echt een stad is doet alles bij elkaar je denken aan een schattig pittoresk dorpje. Onder leiding van een gids kan je een mooie wandeling maken door de stad. De middag is helemaal voor jezelf. Wandel bijvoorbeeld door Grund, een lager gelegen deel van Luxemburg Stad. Plof neer op een stoel bij Place d'Armes, een groot plein in het midden van de stad. Of geniet van een taartje bij de Chocolate Bar tegenover het Paleis van de Groothertog van Luxemburg. Genoeg keuze in het verrassende Luxemburg Stad!

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.​

Dag 4 Vianden

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar Vianden. Vianden ligt aan de grens met Duitland en heeft een fantastische ligging aan de oevers van rivier de Our. Hier kan je opnieuw zelf op ontdekkingstocht gaan. Of wij tips hebben? Zeker! Het reusachtige Feodale burcht dat bovenop een heuvel in de stad staat is een echte must-see. Wil je nog verder omhoog? Neem dan de stoeltjeslift die je naar 440 meter hoogte brengt. Hier kan je genieten van een overheerlijk drankje bij Restaurant Belvédère. Want zeg nou zelf, een drankje proeft vele malen beter met een fenomenaal uitzicht over een vallei.

Luxemburg

Oppervlakte: 2.586 km²
Inwoners: 582.291
Inwoners per km²: 225,2
Hoofdstad Luxemburg
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans en Luxemburgs
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als in Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: België, Frankrijk en Duitsland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Luxemburgse keuken laat invloeden van verschillende landen zien. Vooral Franse en Duitse invloeden zijn bij veel gerechten te herkennen. Typisch Luxemburgse gerechten zijn huesenziwwi (hazenpeper), judd mat gaardebaunen (geroosterd varkensvlees met tuinbonen) en fierkelsjhelli (speenvarken in gelei). Traditiegetrouw is bier één van de belangrijkste, als religieus geziene, dranken. In elk dorp of elke stad was een bierbrouwerij. Op dit gebied is veel veranderd, op dit moment zijn er nog maar 5 brouwerijen over.

Flora en Fauna
Natuurliefhebbers gaan graag naar het noorden van Luxemburg. De beboste bergen bepalen hier het aanzicht. Bebouwing en de aanleg van wijngaarden aan de Moezel hebben de natuur in het zuiden veranderd. In het zuiden zijn ook mediterrane planten te vinden.

De vele bebossing in Luxemburg zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten. Er leven veel roofvogels, maar ook edelherten en wilde zwijnen. Bij de mediterrane planten in het zuiden leeft de mediterrane muurhagedis.

Geschiedenis
In 963 vestigde de Ardense graaf Siegfried zich in Luxemburg, het begin van de geschiedenis van Luxemburg. De graaf woonde in de burcht Lucilinburhuc. De burcht werd later uitgebreid tot een sterk fort, waardoor graafschap Luxemburg ontstond. De graafschap is in handen geweest van Duitsland, België en Frankrijk. Uiteindelijk werd het in 1867 onafhankelijk verklaard. De groothertog was op dat moment echter een Nederlandse koning. Toen koningin Wilhelmina aan het hoofd van Nederland kwam, koos Luxemburg een eigen staatshoofd.

Op economisch vlak heeft Luxemburg zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Was het eerst een arm boeren land, tegenwoordig behoort het tot de rijkste economieën van Europa. De aansluiting bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Benelux, de EU en de NAVO heeft hieraan bijgedragen.

Openingstijden
De winkels in Luxemburg-stad zijn officieel zes dagen in de week geopend, met uitzondering op zondagen. Op maandagen zijn de winkels om 14.00 uur geopend en ze sluiten om 18.00 uur. De korte winkeltijden maken maandag niet erg geschikt als winkeldag. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je bij de winkels terecht van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Prijsniveau
De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor benzine en sigaretten liggen echter lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De grootste traditie van Luxemburg is de processie van Echternach, elk jaar op de dinsdag na Pinksteren. De deelnemende Christenen vormen rijen van vijf en zijn verbonden met elkaar met witte zakdoeken. De deelnemers springen van het ene been op het andere en gaan voor- en zijwaarts, op de maat van de muziek.
  • Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld. Het land heeft het hoogste bbp per hoofd van de bevolking.

Hotel Ibis Esch Belval 3*

Het hotel is gesitueerd in het hart van de gloednieuwe stad Esch-Belval, 50 meter van het beroemde muziektheater 'Rockhal' en naast het winkelgebied 'Plaza'. Ideaal gelegen naast het zakendistrict en de universiteit. Het hotel beschikt over een moderne bar en een lift. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, telefoon, radio en tv.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvangt u in uw reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Y
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden
Bergen op Zoom
Hoorn*
Heerenveen*
Den Haag
Hoogeveen
Roosendaal
Purmerend*
Breda
Enschede
Lemmer*
Rotterdam
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Eindhoven
Dordrecht
Nieuwleusen
Almelo
Tilburg
Lelystad*
Gorinchem
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Den Bosch
Deventer
Uden
Amersfoort
Tiel
Oss
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Ede
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:40:09 | 0,92 | vannood | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch