telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Kopenhagen 4 dagen

vanaf € 169,-
vertrekdata en prijzen
  • Verblijf in een luxe 4* hotel
  • Kamers met gratis WiFi
  • Stadsrondrit Kopenhagen voordelig bij te boeken
  • Mogelijkheid tot excursie Malmö

Dag 1 Aankomst in Kopenhagen

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via Bremen en Hamburg naar Puttgarden voor een korte overtocht naar Rødby in Denemarken. Vanaf Rødby rijden we rechtstreeks naar het hotel aan de rand van Kopenhagen, waar we in de loop van de avond arriveren. 

Je hebt de mogelijkheid om tijdens deze reis 3 maal te dineren in het hotel. Indien je hier gebruik van wenst te maken kun je dit doorgeven bij jouw boeking.​

Dag 2 Stadsrondrit of vrije daginvulling

Na het ontbijt vertrekken we richting het centrum van Kopenhagen om onder leiding van een gids de stad te bezichtigen. De tour brengt je langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heb je vrij te besteden in Kopenhagen. Ga bijvoorbeeld naar het beroemde attractiepark Tivoli of één van de langste winkelstraten van Europa, Strøget (shop till you drop!). 

De stadsrondrit dient bij de boeking doorgegeven te worden.​

Dag 3 Dagtocht Malmö of vrije daginvulling

Vandaag kun je kiezen! Vrije tijd in Kopenhagen om de stad verder te ontdekken of deelnemen aan een leuke excursie naar het Zweedse Malmö. We reizen via de beroemde Öresundbrug naar de Malmö. Een gids neemt je mee langs de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is. In de middag vertrekken we richting het noorden naar Helsingborg. Hier nemen we de boot terug naar Deens grondgebied, Helsingør. Je hebt hier vrije tijd om het oude stadscentrum te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Slot Kronborg. Het oorspronkelijke Slot Kronborg staat bekend als de plaats waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde. In 1629 raakte het slot zwaar beschadigd door een brand. Nu zijn veel zalen van het slot ingericht als museum. In het museum worden de tolheffingen en de handel van na de Vikingperiode in beeld gebracht met onder meer een prachtige collectie scheepsmodellen. Vervolgens rijden we in zuidelijke richting terug naar ons hotel in Kopenhagen. 

De dagtocht Malmö dient bij boeking te worden doorgegeven. Doorgang bij voldoende deelname.

Dag 4 Vertrek naar Nederland

Vandaag nemen we afscheid van Denemarken. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Denemarken

Oppervlakte: 43.094 km²
Inwoners: 5.581.503
Inwoners per km²: 130
Hoofdstad Kopenhagen
Regeringsvorm: Constiutionele monarchie
Religie: Lutheranisme
Valuta: Deense Kroon (DKK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & K, gen verloopstekker nodig
Taal: Deens
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland
Afstand Nieuw Dijk - Kopenhagen, 741 km
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Duitsland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland
 
 

Eten en drinken
De Deense keuken is gevarieerd met vooral veel vlees, vis en aardappelen. Typisch Deense gerechten zijn smørrebrød en kold brod.  Smørrebrød zijn sneetjes (rogge-)brood  met een riante belegging. Kold brod is een buffet met koude en warme hapjes. Hotdogs zijn ook erg gewild in Denemarken. Deze worden op straat verkocht vanuit zogenoemde pølsevogns (worstkarren). Een typisch Deense drank is Akvavit, een sterke drank die koud gedronken wordt. Ook bier wordt er graag gedronken.

Flora en Fauna
Ooit, rond de Middeleeuwen, was Denemarken zeer dichtbebost. Door het vele houtgebruik is hier echter niet veel van overgebleven. Ten behoeve van huizen en de scheepvaart zijn vele bossen gekapt. Ook het grazende vee heeft hieraan bijgedragen. Het landoppervlak bestaat nog maar voor zo’n 11% uit bos. Ook het aantal dieren loopt terug. Het aantal herten en wilde zwijnen bijvoorbeeld, is sterk verminderd. Kleine zoogdieren als konijnen en muizen komen wel veel voor. In de wateren langs de kust van Denemarken worden regelmatig tuimelaars en bruinvissen gezien.

Geschiedenis
In 900 werd Denemarken één land. Daarvoor vochten allerlei kleine eilandjes tegen elkaar om de macht te grijpen. Denemarken was eeuwenlang de kern van vroeg Middeleeuws Europa en is het oudste koninkrijk van Europa. Hieraan wordt men herinnerd door de vele herenhuizen en kastelen.

Openingstijden
De meeste winkels (vooral buiten Kopenhagen en de grote steden) maken gebruik van de volgende openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00/10.00 tot 17.30/18.00 uur vrijdag van 9.00/10.00 tot 19.00 of 20.00 uur zaterdag van 9.00/10.00 tot 12.00 of 14.00 uur. De eerste zaterdag van de maand tot 16.00/17.00 uur.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Denemarken ligt over het algemeen iets hoger dan in Nederland. Producten als sigaretten, sterke drank, suiker en zoet zijn echter een stuk duurder dan in Nederland, dankzij de hoge accijnzen.

Leuke feitjes

  • De Strøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen. Met een lengte van 2 kilometer is het de langste autovrije winkelstraat van Europa. Er zijn veel straatartiesten en –muziekanten te vinden.
  • Slot Kronborg in Kopenhagen werd gebruikt als decor voor het toneelstuk Hamlet van William Shakespeare. Het slot heeft hierdoor veel bekendheid gekregen.

Hotel Lautruppark 4*

Hotel Lautruppark ligt in Ballerup, 20 minuten rijden van het stadscentrum van Kopenhagen. Het biedt kamers met gratis WiFi, een flatscreen-tv met satellietzenders, kleine zithoek, een bureau, broekenpers en minibar. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet. Het hotel heeft een lift. Gasten kunnen in de speelkamer genieten van een potje poolen, darten of tafeltennissen. Het terras is een mooie plek voor ontspanning. Restaurant Pascal biedt traditionele Europese gerechten, een ontbijtbuffet en een lunchmenu. Het Malmparken-station ligt op 12 minuten loopafstand. Op 1,3 km van het hotel bevindt zich de Skovlunde og Gerlev-golfclub.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvangt u in uw reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Y
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden
Bergen op Zoom
Hoorn*
Heerenveen*
Den Haag
Hoogeveen
Roosendaal
Purmerend*
Breda
Enschede
Lemmer*
Rotterdam
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Eindhoven
Dordrecht
Nieuwleusen
Almelo
Tilburg
Lelystad*
Gorinchem
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Den Bosch
Deventer
Uden
Amersfoort
Tiel
Oss
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Ede
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:42:24 | 1,93 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch