telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Berlijn 4 dagen

  • Elke ochtend een lekker ontbijtbuffet
  • Gratis WiFi in het hotel!
  • Volop vrije tijd om de stad te ontdekken
  • Comfortabele reis met luxe touringcar
  • Geen reserveringskosten! Gebruik actiecode STADMND7*

Dag 1 Aankomst Berlijn

Op de eerste dag vertrekt de touringcar vroeg in de morgen, zodat we aan het eind van de middag in Berlijn arriveren. Via een mooie route rijden we naar het centrum van deze stad. Hier heb je korte tijd vrijaf voor een eerste indruk van de stad. Vervolgens rijden we naar ons hotel.

Je hebt de mogelijkheid om een diner in een restaurant in de stad bij te boeken.​

Dag 2 Stadsrondrit of vrije daginvulling

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum om een stadsrondrit te maken. Indien je niet meegaat, kun je in overleg met de chauffeur in het centrum worden afgezet. De stadstour gaat langs de bekendste bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, de Gedächtniskirche, Unter den Linden en de Reichstag. Onderweg worden er diverse stops gemaakt  en krijg je volop de gelegenheid om foto’s te maken en lekker rond te kijken. 

De stadsrondrit Berlijn dient bij boeking te worden doorgegeven. Tevens heb je de mogelijkheid om een diner in een restaurant in de stad bij te boeken.

Dag 3 Potsdam of vrije daginvulling

Vanochtend kun je kiezen tussen vrije tijd in Berlijn of een bezoek aan de oude barokstad Potsdam. In Potsdam kun je schitterend wandelen door het prachtige park Sanssouci met de vele indrukwekkende paleizen en bouwwerken. Garantie voor mooie foto’s! Potsdam wordt ook wel gezien als het Versailles van Berlijn en is dus zeker een bezoek waard! Na het bezoek aan Potsdam heb je vrije tijd in Berlijn om al het moois te ontdekken! 

Je hebt de mogelijkheid om een diner in een restaurant in de stad bij te boeken.

Dag 4 Vertrek naar Nederland

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland.

* Bekijk hier de actiecvoorwaarden >> 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Inwoners per km²: 226
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Denemarken, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, België en Tsjechië
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.
 
Weersverwachting
Berlijn

Openingstijden
In het algemeen zijn de openingstijden van winkels in Duitsland gelijk aan de Nederlandse openingstijden. Op zaterdag sluiten de winkels in kleinere plaatsen vaak om 13.00 of 14.00 en in grotere plaatsen tussen 16.00 en 18.00 uur. Een beperkt aantal winkels en supermarkten in de grotere steden is ook op zaterdag tot 20.00 uur geopend.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel Premiere Classe Berlin – Dreilinden

Het hotel heeft een ideale locatie zo in het gouden centrum tussen Berlijn en Potsdam. Perfect dus om een bezoek te brengen aan zowel Berlijn als Potsdam. Op 150 meter van het hotel ligt een bushalte waarmee je naar het treinstation kunt reizen. Dit station Wannsee heeft een directe verbinding met het centrum van Berlijn en Potsdam.

Het hotel zelf beschikt over een receptie, lift, ontbijtruimte, lounge-bar en gratis WiFi (gehele hotel). De moderne kamers beschikken over een televisie, airconditioning en een badkamer met douche en haardroger.

Ibis Hotels Berlin

U verblijft in één van de Ibis hotels van Berlijn. Alle hotels bevinden zich op loopafstand van het openbaar vervoer met verbinding (tussen ongeveer 10 en 20 min) naar het centrum van Berlijn. Alle hotels beschikken over een receptie, ontbijtruimte, bar, lift en wifi (gratis). De Ibis hotels beschikken over prima kamers voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche. U zult verblijven in één van de volgende Ibis Hotels Berlijn: Ibis Berlin Ostbahnhof, Ibis Berlin Messe, Ibis Berlin City West of Ibis Berlin Mitte. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvangt u in uw reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Y
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden
Bergen op Zoom
Hoorn*
Heerenveen*
Den Haag
Hoogeveen
Roosendaal
Purmerend*
Breda
Enschede
Lemmer*
Rotterdam
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Eindhoven
Dordrecht
Nieuwleusen
Almelo
Tilburg
Lelystad*
Gorinchem
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Den Bosch
Deventer
Uden
Amersfoort
Tiel
Oss
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Ede
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:39:30 | 0,96 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch