telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Antwerpen, Brugge en Gent 3 dagen

vanaf € 139,-
vertrekdata en prijzen
  • Hotel inclusief ontbijt
  • De drie mooiste Belgische steden
  • Twee stadswandelingen!
  • Vogeltjesmarkt in Antwerpen!

Dag 1 Heenreis en bezoek Gent

Nadat je kennis hebt gemaakt met je reisgezelschap beginnen we aan onze reis naar Gent. We zullen in de loop van de middag arriveren in de eerste Belgische stad die we deze tijdens deze stedentrip gaan verkennen. Gent is een waar openluchttheater met veel bekende, maar ook zeker onbekende bezienswaardigheden. De historische binnenstad is dus perfect voor een stadswandeling. Tijdens de stadswandeling (waar je naar eigen keuze aan deel kunt nemen) neemt de gids je mee en zorgt er voor dat je de mooiste plekjes van Gent zult zien. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal.

Na de rondleiding heb je de rest van de dag tijd om de stad zelf te verkennen. Onze tips zijn onder de graffiti tekeningen in de Werregarenstraat en het middeleeuwse kasteel de Gravensteen, waar vanaf je een fantastisch uitzicht op de stad hebt. Door het centrum van Gent vol met leuke winkelstraatjes en gezellige restaurantjes kronkelen vele grachten. Perfect dus om Gent te verkennen vanaf het water door middel van een boottocht. Onder het genot van een Belgisch biertje natuurlijk.

Aan het einde van de dag brengt de chauffeur ons naar het hotel Sint Niklaas. Een heerlijk hotel met een gezellige bar waar je 's avonds een lekker drankje kunt drinken.

 

Dag 2 Bezoek Brugge

Wist je dat Brugge op de UNESCO werelderfgoedlijst staat?! Dat belooft dus een mooie dag te worden vandaag in het Venetië van het Noorden, want zo wordt Brugge ook wel genoemd. Zodra je de binnenstad van Brugge binnenloopt lijkt het net alsof je in een openluchttheater bent beland. De sfeervolle straten, oude gebouwen, karakteristieke pleinen en sierlijke gevels zorgen voor ontelbaar mooie foto's. Het geluid van paarden die door de straten lopen past helemaal bij het plaatje. Je begrijpt: de stadswandeling onder leiding van een gids gaat een hele mooie worden. Wil je Brugge op eigen houtje verkennen? Dan mag ook! Ontdek het Prinselijk Begijnhof, verbreed je kennis over chocolade in The Chocolate Museum of bezoek dé familiebrouwerij van Bruggem, Halve Maan.

Na de stadswandeling heb je opnieuw tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Ontdek Brugge vanaf het water of wat nóg leuker is, per paard en wagen'! Door het Bourgondische leven dat in deze Belgische stad erg belangrijk is, is het ook prima vertoeven in één van de vele restaurantjes of een gezellig terrasje.
 

Dag 3 Antwerpen en terugreis

Vandaag mag je helemaal zelf invullen, maar tips hebben wij natuurlijk wel! Wat dacht je van de Vogeltjesmarkt? Want denk je aan Antwerpen, dan denk je natuurlijk aan deze bekende markt. Verwacht hier niet alleen maar vogels, want tegenwoordig wordt hier ook allerlei andere handelswaren aangeboden. Lekker snuffelen dus! Heb je zin in iets avontuurlijks? Dan zijn de Ruien wat voor jou. De Ruien is het ondergrondse gangenstelsel dat uit de Middeleeuwen stampt. Antwerpen barst ook van de historie en cultuur, dus interessante musea vind je hier met je ogen dicht. Bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum, het Diamantpaviljoen of het Modemuseum. Enne, mocht je nog tijd hebben om te winkelen, dan kan je dat het beste in Meir en omgeving doen.

In de loop van de middag stappen we weer met z'n allen in onze comfortabele touringcar en rijden we terug naar Nederland.

België

Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.

 

Hotel Ibis Sint Niklaas 3*

Het Ibis hotel in Sint Niklaas heeft een perfecte liggingin middenin het centrum naast de Grote Markt. Er is een gezellig restaurant en bar en een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, airco en douche met toilet en haardroger.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:38:02 | 1,29 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch