telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 09:00 - 17:30 uur zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Super Summer Deal - 3 Dagen Londen

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Inclusief overnachting en ontbijt
  • Bezoek de Big Ben
  • Buckingham Palace
  • Winkel in Oxfordstreet
Voor de 3-daagse stedentrips maken wij gebruik van de overstaplocatie in Eindhoven (P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304)
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

*Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)

Super Summer Deal - 3 Dagen Londen

Een paar dagen genieten van de mooie hoofdstad van Groot-Brittannië tijdens onze 3-daagse stedentrip naar Londen. Ervaar zelf deze stad vol tradities en indrukwekkende herinneringen aan een roemrijk verleden. In Londen is enorm veel te zien en u zult al snel merken dat Londen anders is. Dan bedoelen we niet alleen het linksrijdend verkeer. De typisch zwarte taxi’s en de bobby’s bepalen het gezellige stadsbeeld. Winkelen in Oxfordstreet of bij Harrods, varen op de Theems, uw horloge gelijkzetten met de Big Ben: dit alles is mogelijk in Londen.

Boek deze goed verzorgde 3-daagse stedentrip Londen met Van Nood!

Vrijdag: Heenreis

We vertrekken vroeg in de morgen vanuit Eindhoven, zodat we aan het begin van de avond bij ons hotel in Londen arriveren. 

Zaterdag: Vrije dag of stadsrondrit en avondtour

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u in overleg met de chauffeur in het centrum worden afgezet. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt vertrekken we na het ontbijt voor een stadsrondrit door Londen. Per touringcar maken we een ontdekkingstocht langs de verschillende bezienswaardigheden waaronder de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey en St. Pauls Cathedral. U bekijkt het altijd drukke Piccadilly Circus, Trafalgar Square en Downingstreet. In de middag wordt u naar de beroemde winkelstraten Regentstreet en Oxfordstreet gebracht, waar u naar hartenlust kunt rondkijken in de grote typisch Engelse warenhuizen. U kunt er ook voor kiezen om een boottocht over de Theems te maken om zo Londen vanaf het water te bekijken. In de avond gaat u mee voor een avondtour door Londen.

De stadsrondrit en avondtour dient bij boeking te worden doorgegeven.

Zondag: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met onze servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Stedentrip Londen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel

Holiday Inn Express Heathrow T5

Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit hotel vlakbij Heathrow Airport en verschillende snelwegen. De locatie is perfect voor toeristen. Naast het hotel is een busstation en op kleine afstand van het hotel vindt u Windsor Castle.

Het goed verzorgde hotel beschikt over een bar, restaurant en lift. In elke kamer vind je een tv, koffie/thee faciliteiten en ensuite badkamer met powerdouche en toilet. Wifi is ook beschikbaar (tegen betaling).

Opstapplaatsen en vertrektijden

Wanneer u deze 3-daagse stedentrip heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek uw reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd. De verzamelplaats/overstaplocatie voor deze reis is P+R in Meerhoven (Sliffertsestraat 304, Eindhoven).

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvang je in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route voor deze 3-daagse reis.
Amsterdam Zuid
Apeldoorn
Breda
Den Bosch
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Hoogeveen
Eindhoven, P&R Meerhoven

Londen

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
  • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
  • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:44:11 | 0,22 | vannood | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch