U kunt ons ook bellen op: 088 – 10 30 850 (ma. t/m vr.: 08:00 – 20:00 en zaterdag: 08:30 – 17:00)

Data en prijzen

Het programma

De Gent busreizen worden door Van Nood Reizen zorgvuldig samengesteld. We willen immers dat het programma van uw stedentrip naar Gent helemaal naar uw smaak is. De stad Gent heeft u veel te bieden, dat we in deze 3-daagse Gent busreis vooral de highlights van de stad laten zien.

Gent wordt het historisch hart van Vlaanderen genoemd. Gent is een sfeervolle, typisch Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. De St. Baafskathedraal, het Belfort en de fraaie historische panden zijn bekende trekpleisters. Het imposante Gravensteen is een voormalig middeleeuws kasteel. Gent heeft leuke winkelstraten en heerlijke restaurants. Het vele water dat door de binnenstad stroomt, mondt uit in de oude haven aan de Graslei. Ons hotel ligt op een superlocatie in de historische stad, slechts 10 minuten lopen van de gezellige Korenmarkt.

Tijdens uw busreis Gent bent u vrij in de keuze om deel te nemen aan het optionele excursieprogramma, of dat u zelf de stad gaat verkennen.

Eerste dag busreis Gent: aankomst in Gent

Van Nood Reizen biedt opstapplaatsen door het gehele land. Er is er vast wel een bij u in de buurt! Lekker ontspannen stapt u aan boord van onze luxe touringcar. Via een aantal opstapplaatsen rijden we naar de Zuiderburen. Aan het begin van de middag komt u aan in Gent. De kamers zijn waarschijnlijk nog niet gereed. Uw chauffeur is uw reisleider. Hij zal u informeren of de koffers nog even in de touringcar blijven staan of dat ze in de bagageruimte van het hotel worden geplaatst. De chauffeur vertelt u de tijden van afgifte van de kamersleutels en de tijden van uw ontbijt. Uw vakantie is in ieder geval begonnen! En deze kunt u geheel naar eigen wens indelen. Zelf de stad verkennen of deelnemen aan de excursies met de chauffeur, de keuze is aan u. Heeft u gereserveerd voor het excursiepakket, dan zal de chauffeur u informeren over de vertrektijden. Vanmiddag staat de stadswandeling Gent gepland. Heeft u gereserveerd, dan verkent u met een lokale gids de leukste plekjes van de stad.

De stadswandeling Gent dient u door te geven bij uw boeking.

Tweede dag busreis Gent: dagtocht Brugge of vrije daginvulling

Na een gezellige avond kunt u de dag starten met een heerlijk ontbijtbuffet. U kunt de dag in Gent zelf indelen. Heeft u gereserveerd voor de dagtocht naar Brugge, dan vertrekt de touringcar na het ontbijt. Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De historische binnenstad werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse stratenpatroon, de fraaie grachten, verstilde hofjes en monumentale gebouwen maken Brugge tot een unieke trekpleister. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. ’s Middags kunt u zelf de stad verkennen. Maak een boottocht over de reien of een rit met de paardenkoets door het centrum. Breng een bezoek aan het chocolademuseum, de stadsbrouwerij Straffe Hendrik of ga gewoon genieten op één van de vele terrasjes. De chauffeur spreekt een tijd met u af, wanneer de touringcar vertrekt terug naar Gent.

De dagtocht Brugge (incl. stadswandeling Brugge) dient u bij uw boeking door te geven.

Derde dag busreis Gent: boottocht en terugreis naar Nederland

Lekker uitslapen, een goed ontbijt, uw koffer pakken, nog even de stad in om te winkelen of een lekker kopje koffie te drinken. Zomaar wat tips voor deze morgen. De boottocht staat gepland voor deze morgen. Heeft u gereserveerd, dan begeleid de chauffeur u naar de bootmaatschappij voor een rondvaart door de Gentse binnenstad. Bij mooi weer vaart u in een open boot door het Gent van de Middeleeuwen langs de prachtige gevels van de Graslei, de machtige Vleeshal en de stoere en steile wanden van het Gravensteen. In de middag verwacht de chauffeur u weer bij de touringcar voor vertrek terug naar de opstapplaatsen in Nederland.

De boottocht door de binnenstad van Gent dient u bij uw boeking door te geven.

N.B.
Het programma kan door omstandigheden (slecht weer, andere vertrekdag of festiviteiten) worden gewijzigd. De inhoud van de programma onderdelen blijft echter altijd onveranderd.

Inclusief/exclusief

Het programma van deze 3-daagse busreis is gevarieerd en geeft een goede indruk van Gent. Van Nood Reizen snapt dat de interesses van de deelnemers op een Gent busreis niet hetzelfde zijn. Om die reden hebben we een basisprogramma samengesteld. Iedere deelnemer kan vanuit dit basisprogramma zelf bepalen hoe de invulling tijdens hun Gent busreis er uit gaat zien en aanvullen met optionele excursies.

Inclusief
• 2 nachten in Hotel Ibis Gent Centrum Opera
• 2 maal ontbijtbuffet
• Toeristenbelasting
• Begeleiding door uw chauffeur / tevens reisleider
• Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief
• Overige verzorging
• Entreegelden
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds

Reisinfo

HOTEL IN GENT
Tijdens uw Gent busreis logeert u in een prima hotel in de stad Gent. Van Nood Reizen vindt de locatie van het hotel tijdens een stedentrip naar Gent heel belangrijk en alle door ons geselecteerde hotels hebben dan ook openbaar vervoer in de nabijheid. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet en tv. De juiste gegevens staan vermeld op de reisbescheiden die Van Nood Reizen ca. 1 week voor uw vertrek zal toesturen.

Tijdens uw verblijf in Gent wordt u ondergebracht in onderstaand hotel:

Hotel Ibis Gent Centrum Opera
Perfect gelegen in het historische Gent, op 10 minuten lopen van de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Korenmarkt. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en satelliet-tv. Gratis WiFi is beschikbaar in het gehele hotel. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. De Rendez-Vous Bar serveert 24 uur per dag drankjes en hapjes. Op minder dan 3 minuten lopen vindt u verschillende andere eet- en drinkgelegenheden. De Veldstraat, een van de populairste winkelstraten van Gent, ligt op 3 minuten lopen en het is 10 minuten naar het Gravensteen.

Excursies:
Voor deze drie daagse stedentrip naar Gent heeft u de mogelijkheid om excursies bij te boeken. In de volgende stap van het boekingsproces kunt u aangeven aan welke excursies u wenst deel te nemen. Van Nood Reizen biedt bij elke stedentrip een voordeelpakket aan, waarbij u een aantrekkelijke korting krijgt op het gehele excursiepakket!

 • Excursiepakket 1: Dagtocht Brugge inclusief stadswandeling €15,- p.p.
 • Excursiepakket 2: Stadswandeling Gent met Nederlands sprekende gids € 7,50 p.p.
 • Excursiepakket 3: Rondvaart Gentse binnenstad € 7,- p.p.
 • Voordeelpakket: De excursiepakketten 1, 2 & 3 voor maar € 25,- p.p. (u bespaart € 4,50 p.p.!)
 • St. Michielsbrug

  OPSTAPPLAATSEN

  Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

  Plaats, Locatie - Tijdstip
  Alkmaar, NS Station Noord bushalte t/o TNT Post - 05.15
  Almelo, NS Station - 06.20
  Amersfoort, NS Station, halte vakantiebussen - 07.10
  Amsterdam, P 18, Europaboulevard - 06.00
  Apeldoorn, De Voorwaarts bij Omnisport op P9 (thv nr 450) - 07.25
  Arnhem, Rijnhal - 07.45
  Assen, NS Station - 04.45
  Breda, Parkeerterrein a/d Elleboog, bij Breda-Prinsenbeek - 11.00
  Den Haag, NS Centraal busplatform - 05.15
  Deventer, Hotel Postillion Deventer - 07.25
  Dordrecht, P+R Weeskinderendijk - 06.10
  Emmeloord, Busstation bij Watertoren - 05.55
  Enschede, NS Station Kennispark (voormalig Drienerlo) voorzijde - 05.35
  Gorinchem, NS Station - 10.20
  Groningen, NS Station bushalte rondvaartboot - 04.10
  Harderwijk, Harders Plaza - 06.50
  Heerenveen, NS Station zijkant Arriva gebouw Heerenveen - 05.05
  Hengelo, Industrieplein, zuidzijde NS Station Hengelo - 06.00
  Hoogeveen, NS Station - 05.15
  Leeuwarden, NS Station bij busstation - 04.30
  Leiden, Transferium 't Schouw, A44, afslag 8/N206 - 04.45
  Lelystad, Achterzijde Centraal Station - 06.25
  Lemmer, Lemmer Busstation, Transveer, A6 afslag 17 - 05.35
  Meppel, NS Station - 05.45
  Nieuw-Dijk, Restaurant Juffrouw Tok - 08.30
  Nieuwleusen, Kantoor Gebo Tours - 06.10
  Nijmegen, NS Station Nijmegen Goffert - 07.25
  Rotterdam, Metrostation Capelse Brug - 05.40
  Tiel, Motel Tiel (v.d. Valk) - 09.50
  Uden, Bevrijdingspark - 07.00
  Utrecht, P+R Westraven, A12 afslag 17 - 06.50
  Zaandam, NS Station bij nieuwe busstation - 05.40
  Zutphen, Houtwal - 07.25
  Zwolle, Achterzijde NS Station, P+R - 06.40

  BOEK UW REIS: Stedentrip Gent 3 dagen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief