telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:30 - 18:00 uur zaterdag: 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Stedentrip Parijs 5 dagen

  • Fijn hotel inclusief ontbijt
  • Vervoer in een comfortabele touring car
  • Op de foto met de Eiffeltoren!
  • Voel je een echte Parisian!
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?

Dag 1 Aankomst in Parijs

Vanaf de verschillende opstapplaatsen in Nederland beginnen we met z'n allen aan onze reis naar Parijs, waar wij rond 16.00 uur zullen aankomen. We brengen gelijk een bezoek aan de altijd levendige wijk Montmartre. Deze wijk trok na 1860 vooral schilders, dichters en kunstenaars aan, die je nu nog terugvindt op het voormalige dorpsplein Place du Tertre. Je kunt hier dus al gelijk je ultieme souvenir uit Parijs scoren: een fantastisch schilderij van Parijs óf een portret van jezelf laten maken. Vergeet ook zeker de imposante basiliek Sacré-Coeur niet! Naast het prachtige gebouw, dat het erg goed doet op foto's, heb je vanaf hier ook een waanzinnig uitzicht over de stad. Na onze eerste kennismaking met Parijs gaan we voldaan naar ons hotel.  

Dag 2 Stadsrondrit, boottocht of vrije daginvulling

Na het ontbijt vertrekken we naar de binnenstad van Parijs. Je kunt deelnemen aan de uitgebreide stadsrondrit voor een nadere kennismaking met deze heerlijke stad. Het Louvre, de Notre Dame, de Dôme des Invalides en de Champs Elysées, je wordt overal langsgereden en natuurlijk maken we voldoende stops. Geloof ons, je zult ogen tekort komen! Daarna kan je zelf op ontdekkingstocht gaan. Wandel door de ontelbare sierlijke straatjes, ga op zoek naar de beste bonbons en macarons en voel je als een echte Parijzenaar.

De stadsrondrit dient bij de boeking door gegeven te worden.

Dag 3 Versailles en Quartier Latin

Op deze dag brengen we ‘s morgens een bezoek aan Versailles, het paleis van Lodewijk XIV, ook bekend als de Zonnekoning. Bewonder dit prachtige paleis en breng een bezoek aan de schitterende tuinen die in symmetrie zijn aangelegd. 's Middags heb je een vrije middag. Onze tip is Tour Montparnasse, een wolkenkrabber in het centrum van Parijs dat tot 2009 de hoogste van de stad was. Je begrijpt, op een hoogte van 196 meter heb je een schitterend uitzicht over de stad. De weg omhoog is trouwens al leuk: de lift brengt je binnen 38 seconden helemaal naar boven! 's Avonds heb je de kans om een boottocht te maken over de Seine om Parijs bij avond te bekijken. In één woord: schitterend!

De boottocht dient bij de boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Disneyland® Parijs of vrije daginvulling

Vandaag heb je kans om nóg een item van je bucketlist af te strepen: Disneyland® Paris. Als je bij ons een toegangskaart voor dit magische park hebt geboekt, zal je hier per bus of per metro-RER naar toe gaan. Wil je liever nog een dagje Parijs ontdekken. Dat kan ook! Ga lekker winkelen in één van de vele winkelstraten en shopwijken. Wij hebben de beste voor jou op een rij gezet en die lees je hier! Een perfect cultureel uitje is natuurlijk een bezoekje aan het bekende museum het Louvre. Óf kom bij van alle drukte in Parijs en geniet van de rust in het Parc Floral de Paris. Volop keuze!

Indien je deze dag een bezoek wilt brengen aan Disneyland Parijs, verzoeken wij je contact op te nemen met ons service center: 088 - 10 30 850.

Dag 5 Eiffeltoren en terugreis Nederland

Alweer de laatste dag in Oui Oui Paris. Na het ontbijt rijden we nog even naar de Eiffeltoren, waar je op de foto kan gaan met deze 300 meter hoge icoon. Of nou ja, tijdens de winter kan zij maar liefst vier tot acht centimeter korter zijn door de kou! Maar één ding veranderd niet: vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht! Aan het einde van de morgen nemen zeggen we Au Revoir tegen de stad en beginnen we aan onze terugreis naar Nederland.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Inwoners per km²: 113,9
Hoofdstad Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semipresidenteel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Andorra, België, Duitsland, Italië, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Monaco
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst NederlandEten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.
 

Weersverwachting
Parijs

Openingstijden
De winkels zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag tot 19.00/20.00 uur. Op het platteland is het merendeel van de winkels tussen 13.00 uur en 14.00 uur dicht. Veel winkels zijn maandagochtend of de hele maandag gesloten.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
  • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
  • Fransen zien aardappelen als groente. Een maaltijd bestaat dus niet, zoals in Nederland, uit vlees, groenten en aardappelen. In Frankrijk bestaat een gerecht vaak uit vlees met één of twee soorten groenten.

Hotel Campanile Paris Est -Pantin 3*

Dankzij zijn geografisch en strategisch uitstekende ligging, is dit hotel zeer geschikt voor een uitgelezen city break Parijs. Het hotel ligt aan de rand van het Parijse stadscentrum met metrostation Hoche vrijwel naast de deur voor een snelle verbinding naar het centrum. Op 20 meter van het hotel ligt een winkelcentrum. Het hotel beschikt over een receptie, ontbijtruimte, bar en lobby. Tevens is er een lift aanwezig. In het gehele hotel heeft u gratis Wifi verbinding. De kamers zijn uitgerust met koffie,- thee faciliteiten, televisie, telefoon en een badkamer met haardroger.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvang je in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route X
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden**
Heerenveen*
Alkmaar*
Den Haag**
Hoogeveen
Enschede
Rotterdam**
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam Zuid
Hengelo
Dordrecht**
Nieuwleusen
Almelo
Lelystad*
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Deventer
Uden
Amersfoort
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Tiel
Gorinchem
Breda
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:06:14 | 0,48 | vannood | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch