telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Parijs 4 dagen - juli/augustus

vanaf € 139,-
vertrekdata en prijzen
  • Leuk hotel inclusief ontbijt
  • Reis comfortabel
  • Proef de beste bonbons
  • Wandel door de sierlijke straatjes

Dag 1 Montmartre

Vroeg in de ochtend vertrekken we met z'n allen naar Parijs waar we in de middag aankomen. Er is geen tijd te verliezen in deze bruisende stad dus we rijden gelijk door naar Montmartre. Hier vind je de prachtige basiliek Sacré-Coeur. Deze gezellige wijk staat ook bekend om kunstenaarspleintje Place du Tertre. Laat een portret van jezelf maken als dé perfecte souvernir uit Parijs. Aan het einde van de dag brengen we je naar het hotel. 
 

Dag 2 Stadsrondrit

Na een lekker ontbijt kan je mee gaan met de uitgebreide stadsrondrit door Parijs. Je rijdt over de bekendste straten van Parijs, Place de la Concorde, de Champs Elysées en natuurlijk langs de Seine en zo zie je de mooiste Parijse bezienswaardigheden: het Louvre, de Notre Dame en de Dôme des Invalides. Natuurlijk maken we voldoende stops onderweg en heb je alle tijd om foto's te maken waar iedereen jaloers op wordt. Als kers op de taart vertelt de Nederlandstalige gids jouw leuke feitjes die je nog niet wist. Daarna kan je zelf Parijs verkennen. In deze blog lees je welke winkelstraten en shopwijken je niet mag missen! In de avond kan je een boottocht over de Seine maken. 

Indien je deel wilt nemen aan de stadsrondrit en/of de boottocht, dient je dit bij de boeking door te geven.

Dag 3 Vrije tijd

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Parijs op eigen houtje te ontdekken. De chauffeur brengt je naar het centrum van Parijs en dan is het tijd voor avontuur in de vele sierlijke straatjes van Parijs. Eén van onze favoriete wijken is de 17e eeuwse wijk Le Marais of Quartier Latin, een gezellige studentenwijk met vele typisch Franse winkeltjes en restaurantjes. Heb je zin in cultuur? Ga dan naar het wereldberoemde museum het Louvre en bewonder onder andere de Mona Lisa van Da Vinci.

Dag 4 Eiffeltoren

Na het ontbijt rijden we naar de Eiffeltoren. Deze grote dame werd gebouwd voor de honderste verjaardag van de Franse Revolutie in 1887 en is vernoemd naar de bedenker van deze toren, meneer Eiffel. In eerste instantie zou dit icoon maar twintig jaar blijven staan, maar ruim 131 jaar later staat deze fotogenieke toren er gelukkig nog steeds. De 300 meter grote Eifeltoren geeft je een waanzinnig uitzicht vanuit de top. Een echt bucketlist item dus! Rond de middag beginnen we met z'n allen aan de terugreis naar Nederland. Vanaf ons verzamelpunt wordt je met onze servicelijn weer naar jou opstapplaats gebracht.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Inwoners per km²: 113,9
Hoofdstad Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semipresidenteel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Andorra, België, Duitsland, Italië, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Monaco
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst NederlandEten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.
 

Weersverwachting
Parijs

Openingstijden
De winkels zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag tot 19.00/20.00 uur. Op het platteland is het merendeel van de winkels tussen 13.00 uur en 14.00 uur dicht. Veel winkels zijn maandagochtend of de hele maandag gesloten.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
  • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
  • Fransen zien aardappelen als groente. Een maaltijd bestaat dus niet, zoals in Nederland, uit vlees, groenten en aardappelen. In Frankrijk bestaat een gerecht vaak uit vlees met één of twee soorten groenten.

Hotel Campanile - Argenteuil

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche, toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvangt u in uw reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route X
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden**
Heerenveen*
Alkmaar*
Den Haag**
Hoogeveen
Enschede
Lemmer*
Rotterdam**
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Dordrecht**
Nieuwleusen
Almelo
Lelystad*
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Deventer
Uden
Amersfoort
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Tiel
Gorinchem
Breda
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:49:56 | 0,78 | vannood | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch