telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:30 - 18:00 uur zaterdag: 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Stedentrip Gent 3 dagen

  • Twee hotelovernachtingen incl. ontbijt
  • 2-persoonskamer met douche en toilet
  • Begeleiding door uw chauffeur
  • Busreis per comfortabele touringcar
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
*Onder voorbehoud van annuleringen.

Dag 1 Aankomst in Gent

Van Nood Reizen biedt opstapplaatsen door het gehele land. Er is er vast wel een bij u in de buurt! Lekker ontspannen stapt u aan boord van onze luxe touringcar. Via een aantal opstapplaatsen rijden we naar de Zuiderburen. Aan het begin van de middag komt u aan in Gent. De kamers zijn waarschijnlijk nog niet gereed. Uw chauffeur is uw reisleider. Hij zal u informeren of de koffers nog even in de touringcar blijven staan of dat ze in de bagageruimte van het hotel worden geplaatst. De chauffeur vertelt u de tijden van afgifte van de kamersleutels en de tijden van uw ontbijt. Uw vakantie is in ieder geval begonnen! En deze kunt u geheel naar eigen wens indelen. Zelf de stad verkennen of deelnemen aan de excursies met de chauffeur, de keuze is aan u. Heeft u gereserveerd voor het excursiepakket, dan zal de chauffeur u informeren over de vertrektijden. Vanmiddag staat de stadswandeling Gent gepland. Heeft u gereserveerd, dan verkent u met een lokale gids de leukste plekjes van de stad. 

De stadswandeling Gent dient u door te geven bij uw boeking.

Dag 2 Dagtocht Brugge of vrije daginvulling

Na een gezellige avond kunt u de dag starten met een heerlijk ontbijtbuffet. U kunt de dag in Gent zelf indelen. Heeft u gereserveerd voor de dagtocht naar Brugge, dan vertrekt de touringcar na het ontbijt. Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De historische binnenstad werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse stratenpatroon, de fraaie grachten, verstilde hofjes en monumentale gebouwen maken Brugge tot een unieke trekpleister. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. ’s Middags kunt u zelf de stad verkennen. Maak een boottocht over de reien of een rit met de paardenkoets door het centrum. Breng een bezoek aan het chocolademuseum, de stadsbrouwerij Straffe Hendrik of ga gewoon genieten op één van de vele terrasjes. De chauffeur spreekt een tijd met u af, wanneer de touringcar vertrekt terug naar Gent. 

De dagtocht Brugge (incl. stadswandeling Brugge) dient u bij uw boeking door te geven.

Dag 3 Boottocht en terugreis naar Nederland

Lekker uitslapen, een goed ontbijt, uw koffer pakken, nog even de stad in om te winkelen of een lekker kopje koffie te drinken. Zomaar wat tips voor deze morgen. De boottocht staat gepland voor deze morgen. Heeft u gereserveerd, dan begeleid de chauffeur u naar de bootmaatschappij voor een rondvaart door de Gentse binnenstad. Bij mooi weer vaart u in een open boot door het Gent van de Middeleeuwen langs de prachtige gevels van de Graslei, de machtige Vleeshal en de stoere en steile wanden van het Gravensteen. In de middag verwacht de chauffeur u weer bij de touringcar voor vertrek terug naar de opstapplaatsen in Nederland. 

De boottocht door de binnenstad van Gent dient u bij uw boeking door te geven.

België

Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.

Hotel Ibis Gent Centrum Opera

Perfect gelegen in het historische Gent, op 10 minuten lopen van de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Korenmarkt. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en satelliet-tv. Gratis WiFi is beschikbaar in het gehele hotel. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. De Rendez-Vous Bar serveert 24 uur per dag drankjes en hapjes. Op minder dan 3 minuten lopen vindt u verschillende andere eet- en drinkgelegenheden. De Veldstraat, een van de populairste winkelstraten van Gent, ligt op 3 minuten lopen en het is 10 minuten naar het Gravensteen.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvang je in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route X
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden**
Heerenveen*
Alkmaar*
Den Haag**
Hoogeveen
Enschede
Rotterdam**
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam Zuid
Hengelo
Dordrecht**
Nieuwleusen
Almelo
Lelystad*
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Deventer
Uden
Amersfoort
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Tiel
Gorinchem
Breda
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:19:39 | 0,53 | vannood | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch