telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Stedentrip Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent 4 dagen

 • Hotel inclusief ontbijt
 • De vier mooiste Belgische steden
 • Stadstour Brussel bij te boeken
 • Vogeltjesmarkt in Antwerpen!
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?

Dag 1 Heenreis en bezoek Gent

Nadat je kennis hebt gemaakt met je reisgezelschap beginnen we aan onze reis naar Gent. We zullen in de loop van de middag arriveren in de eerste Belgische stad die we deze tijdens deze stedentrip gaan verkennen. Gent is een waar openluchttheater met veel bekende, maar ook zeker onbekende bezienswaardigheden. De chauffeur zet je af in het centrum van Gent zodat je op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. 

Onze tips zijn onder de graffiti tekeningen in de Werregarenstraat en het middeleeuwse kasteel de Gravensteen, waar vanaf je een fantastisch uitzicht op de stad hebt. Door het centrum van Gent vol met leuke winkelstraatjes en gezellige restaurantjes kronkelen vele grachten. Perfect dus om Gent te verkennen vanaf het water door middel van een boottocht. Onder het genot van een Belgisch biertje natuurlijk.

Aan het einde van de dag brengt de chauffeur ons naar het hotel Sint Niklaas. Een heerlijk hotel met een gezellige bar waar je 's avonds een lekker drankje kunt drinken.

Dag 2 Kennismaking Brussel

Op de tweede dag van deze stedentrip bezoeken we de Belgische hoofdstad Brussel. Als we aankomen in de stad kun je ervoor kiezen om een stadsrondrit door Brussel te maken. Met onze comfortabele touringcar maken we een ware ontdekkingstocht langs de mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Hierna volgt een stadswandeling onder leiding van een gids. Hierbij zie je onder andere de Grote Markt, de chique winkelgalerij St. Hubertus en uiteraard Manneken Pis. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur je naar het Atomium, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. 

De stadstour Brussel dien je door te geven bij de boeking.

Dag 3 Bezoek Brugge

Deze dag kun je heerlijk rondslenteren door Brugge. Na een lekker ontbijt zet de chauffeur je af in het centrum van Brugge, waarna je de stad op eigen houtje kunt verkennen en iedereen zijn eigen gang kan gaan.

Wist je dat Brugge op de UNESCO werelderfgoedlijst staat?! Dat belooft dus een mooie dag te worden vandaag in het Venetië van het Noorden, want zo wordt Brugge ook wel genoemd. Zodra je de binnenstad van Brugge binnenloopt lijkt het net alsof je in een openluchttheater bent beland. De sfeervolle straten, oude gebouwen, karakteristieke pleinen en sierlijke gevels zorgen voor ontelbaar mooie foto's. Het geluid van paarden die door de straten lopen past helemaal bij het plaatje.

Ontdek het Prinselijk Begijnhof, verbreed je kennis over chocolade in The Chocolate Museum of bezoek dé familiebrouwerij van Bruggem, Halve Maan. Of kijk in onze reisgids, onder de tab 'informatie' in de balk hier boven. 

Ontdek Brugge vanaf het water of wat nóg leuker is, per paard en wagen'! Door het Bourgondische leven dat in deze Belgische stad erg belangrijk is, is het ook prima vertoeven in één van de vele restaurantjes of een gezellig terrasje.

Dag 4 Antwerpen en terugreis

Vandaag mag je helemaal zelf invullen, maar tips hebben wij natuurlijk wel! Wat dacht je van de Vogeltjesmarkt? Want denk je aan Antwerpen, dan denk je natuurlijk aan deze bekende markt. Verwacht hier niet alleen maar vogels, want tegenwoordig wordt hier ook allerlei andere handelswaren aangeboden. Lekker snuffelen dus! Heb je zin in iets avontuurlijks? Dan zijn de Ruien wat voor jou. De Ruien is het ondergrondse gangenstelsel dat uit de Middeleeuwen stampt. Antwerpen barst ook van de historie en cultuur, dus interessante musea vind je hier met je ogen dicht. Bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum, het Diamantpaviljoen of het Modemuseum. Enne, mocht je nog tijd hebben om te winkelen, dan kan je dat het beste in Meir en omgeving doen.

In de loop van de middag stappen we weer met z'n allen in onze comfortabele touringcar en rijden we terug naar Nederland. Wanneer we de grens naar Nederland zijn over gegaan krijg je de kans om iets te eten. Vervolgens brengt onze servicelijn je terug naar jouw opstapplaats.

Wie gaat er mee naar onze zuiderburen?

  

Amai, amai

Antwerpen, Brugge en Gent zijn stuk voor stuk prachtsteden. Omdat wij begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken tussen één van de steden, bieden we een totaalpakket aan waarbij je elke dag een andere stad bezoekt. 3 vliegen in 1 klap dus.

Je bent in België aangekomen en vraagt je af wat je absoluut gedaan moet hebben tijdens dit bliksembezoek. In drie dagen kun je reuzeveel doen, en de volgende dingen raden wij dan ook aan:

In zowel Antwerpen, Brugge als Gent te doen:
Drink één van de vele speciaal bieren die op elk terras te verkrijgen zijn (tipje; neem een Rochefort 8 biertje, dit biertje wordt gezien als een van de beste abdijbieren van België) 

Te doen in Antwerpen:
 • Bijzondere kathedraal. Bij terugkomst van een bezoekje aan Antwerpen moet je wel aan anderen kunnen vertellen dat je de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal gezien hebt. Met zijn 123 meter is dit namelijk de hoogste kerktoren van de Benelux. Van het oorspronkelijke interieur is weinig meer te zien, want calvinisten hebben dit tijdens de beeldenstorm in de 16e eeuw compleet vernield. Wel is de kerk herhaaldelijk gerenoveerd, wat deze kathedraal dan ook zo bijzonder maakt.
 • Kijk je ogen uit op de Grote Markt van Antwerpen. Ga midden op het plein staan en kijk voorzichtig om je heen naar de prachtige gildehuizen en loop onder andere langs het stadhuis en de Brabofontein! Uiteraard heb je ook op dit plein de mogelijkheid om tot rust te komen op één van de vele terrassen.

Te doen in Brugge:
 • Maak een rondvaart door de kleine kanaaltjes van Brugge. Tijdens deze rondvaart kom je langs de mooiste plekjes die Brugge te bieden heeft. Romantiek gegarandeerd! Voor de rondvaarten zijn vijf opstapplaatsen waar gewerkt wordt met een continuschema van 10:00 uur t/m 18:00 uur. Wees slim en pak één van de laatste rondvaarten, de meeste dagjesmensen zijn dan namelijk alweer vertrokken.A
 • Amai, amai! Verzot op chocolade? Bezoek het chocolademuseum. In dit museum leer je alles omtrent de geschiedenis en de productie van chocolade. Tuurlijk proef je ook het een en ander voordat je het museum verlaat. Dit lekkere museum ligt op 300 meter loopafstand van de Grote Markt, waar je rustig kunt bijkomen op een van de vele terrasjes. 

Te doen in Gent:
 • Bezoek het Groot Vleeshuis. Heel, heel, heel lang geleden (15e eeuw) fungeerden dit vleeshuis als overdekte marktplaats waar de verkoop van vlees plaatsvond. Dit deden ze in deze zogenaamde ‘huizen’ om er zo toezicht op te houden dat het vlees van goede kwaliteit en vers was. Ontdek in dit vleeshuis de Oost-Vlaamse keuken!
 • Bezoek in Gent de burcht Gravensteen. Deze burcht straalt een en al rijkdom en macht uit, precies wat de graaf van Vlaanderen destijds wou. Wanneer je boven bent ervaar je een schitterend uitzicht over de stad! 

En als je dan toch in Gent bent...
.... zijn dit de typische Gentse gerechten die je moet proberen!
 • Gentse Waterzooi; een klassiek eenpansgerecht gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Het wordt geserveerd als een soort soep samen met brood.
 • Gruut Bier; het enige nog in Gent gebrouwen biertje.
 • ‘Cuberdon’ of Gentse neus; typisch kegelvormig snoepje.

Hotel Ibis Sint Niklaas 3*

Het Ibis hotel in Sint Niklaas heeft een perfecte ligging middenin het centrum naast de Grote Markt. Er is een gezellig restaurant en bar en een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, airco en douche met toilet en haardroger.

Opstapplaatsen en vertrektijden

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvang je in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route X
Groningen
Leeuwarden*
Assen
Leiden**
Heerenveen*
Alkmaar*
Den Haag**
Hoogeveen
Enschede
Lemmer*
Rotterdam**
Zaandam*
Meppel
Emmeloord*
Amsterdam
Hengelo
Dordrecht**
Nieuwleusen
Almelo
Lelystad*
Zwolle
Harderwijk*
Utrecht
Deventer
Uden
Amersfoort
Apeldoorn
Nijmegen
Zutphen
Arnhem
Nieuw-Dijk / Didam
Tiel
Gorinchem
Breda
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:07:50 | 0,52 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch