Stedentrip 4 dagen Hamburg en Lübeck

  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Hotel Holst 3* Superior
  • Inclusief bezoek Lübeck, Hamburg en Bremen
  • Optioneel: Hamburg stadstour met gids
  • Optioneel: avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen.

Donderdag: Heenreis en vrije tijd

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee kunt nuttigen. Na de overstap zetten we koers naar Hamburg. Na aankomst heeft u vrije tijd voor een eerste indruk van deze geweldige stad. Aan het eind van de midddag rijden we naar ons hotel in Hamburg-Rosengarten aan de zuidkant van de stad. U wordt hier hartelijk welkom geheten met een welkomstdrankje, waarna het diner volgt.

Vrijdag: Stadstour Hamburg en avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn

Na het ontbijt staat een hele dag Hamburg op ons programma. O.l.v. een Nederlandssprekende gids kunt u een stadsrondrit maken door Hamburg. We zien tijdens deze rondrit schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897, de St. Michaeliskirche, prachtige parken en we vergeten natuurlijk de bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grootste miniatuur modelspoorwegmuseum ter wereld.

's Avonds kunt u mee op avondexcursie naar St. Pauli en de Reeperbahn. Met een Nederlands- of Duitssprekende gids wandelt u door de spraakmakende wijk St. Pauli, die vroeger toebehoorde aan de werkende klasse en havenarbeiders: veel industrieën vestigden zich in de buurt van de havens aan de Elbe. Tegenwoordig is St. Pauli de uitgaanswijk van Hamburg met vele bars, kroegen en theaters. Daarnaast is St. Pauli de laatste decennia uitgegroeid tot een plek voor creativiteit en tolerantie, wat duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Uiteraard zien we tijdens deze excursie ook het station Landungsbrücken en lopen we over de beroemde Reeperbahn, de ‘Wallen van Hamburg’.

De stadstour Hamburg en de excursie St. Pauli en Reeperbahn dienen bij boeking te worden doorgegeven.

Zaterdag: Hanzestad Lübeck

De historische binnenstad van de Hanzestad Lübeck met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste van Duitsland. Je kunt een haven- of kanaalrondvaart maken, wandelen door smalle straatjes en hofjes, uitgebreid winkelen, een bezoek brengen aan het Marsepeinmuseum of heerlijk genieten in de vele restaurants of cafés.

Zondag: Bremen en terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis en houden we een stop in Bremen. De stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. De stad staat ook bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld op het marktplein en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.nl en Bolderman.​

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Het hotel ligt op circa 30 km van Hamburg in het prachtige heuvellandschap van de gemeente Rosengarten. Het hotel beschikt over diverse restaurants, een bar, terras en een lift. In de groots aangelegde tuin kunt u heerlijk wandelen, schaken of tafeltennis spelen. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van het Rooms-Osmaanse thermen landschap met 2 Finse sauna’s, 2 aroma cabines, stoombad, zwembad en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, telefoon, televisie en een zithoek en bieden een fraai uitzicht op de omgeving of de tuin.

Opstapplaatsen

Van Nood Reizen heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf je opstapplaats word je per touringcar naar ons verzamelpunt te Nieuw-Dijk (Didam) of Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Tijdens het maken van de boeking kun je een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op je vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvang je in je reisbescheiden, welke je circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:31:16 | 0,22 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch