telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 08:00 - 20:00 uur zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip Parijs 3 dagen

vanaf € 119,-
vertrekdata en prijzen
  • Heerlijk hotel inclusief ontbijt
  • Reisleider met prachtige verhalen
  • Ga zelf op ontdekkingstocht
  • Of ga mee met een voordelige excursie!

Dag 1 Montmartre

We vertrekken deze dag vroeg in de morgen, zodat we aan het einde van de middag in Parijs aankomen. We kunnen natuurlijk niet wachten om Parijs te ontdekken dus rijden we meteen door naar de gezellige wijk Montmartre. Hier kan je een bezoek brengen aan de schitterende basiliek Sacré-Coeur. Geloof ons, hier worden alleen maar mooie foto's gemaakt! Ook erg leuk: laat een portret van jezelf tekenen op het kunstenaarspleintje Place du Tertre. Vervolgens brengen we je naar jouw hotel. 

Dag 2 Disneyland® Paris of stadsrondrit

De reizigers die een excursie naar Disneyland geboekt hebben, zullen per bus of metro-RER naar dit park vertrekken. Hoor jij hier niet bij? Dan kan je een uitgebreide stadsrondrit maken door Parijs langs alle bezienswaardigheden. Je komt ogen te kort tijdens deze rit langs alle grootheden van Parijs: het Louvre, de Notre Dame, de Dôme des Invalides en nog veel meer. Je rijdt over Place de la Concorde, de Champs Elysées en natuurlijk langs de Seine. Tijdens de tour zullen we voldoende stops maken zodat je aan het einde van de rondrit ontelbare mooie foto's hebt! Daarna kan je zelf Parijs verkennen. In deze blog lees je welke winkelstraten en shopwijken je niet mag missen! In de avond krijg je de kans om een boottocht te maken over de Seine. 

Indien je deel wilt nemen aan de stadsrondrit en/of de boottocht, dient je dit bij de boeking door te geven. Indien je deze dag een bezoek wilt brengen aan Disneyland Parijs, verzoeken wij je contact op te nemen met ons service center: 088 - 10 30 850.

Dag 3 Eiffeltoren

Na het ontbijt rijden we naar hét boegbeeld van Parijs: de Eiffeltoren. De bouw van de Eiffeltoren begon in 1887 ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Ingenieur Eiffel kreeg de opdracht en deed er amper twee jaar over om deze 300 meter hoge toren te bouwen. Een hele prestatie! Vanaf het hoogste punt heb je dan ook een adembenemend uitzicht. Wist je trouwens dat de Eiffeltoren de eerste twee maanden geen werkenden liften had? Bezoekers moesten met trappen omhoog en deden hier een uur over! Maar wees gerust, tegenwoordig is de klim lang niet zo inspannend meer, want de liften doen het nu wél. Rond de middag beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Vervolgens word je vanaf ons verzamelpunt in Nederland met onze servicelijn teruggebracht naar jouw opstapplaats.

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Inwoners per km²: 113,9
Hoofdstad Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semipresidenteel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Andorra, België, Duitsland, Italië, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Monaco
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst NederlandEten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.
 

Weersverwachting
Parijs

Openingstijden
De winkels zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag tot 19.00/20.00 uur. Op het platteland is het merendeel van de winkels tussen 13.00 uur en 14.00 uur dicht. Veel winkels zijn maandagochtend of de hele maandag gesloten.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
  • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
  • Fransen zien aardappelen als groente. Een maaltijd bestaat dus niet, zoals in Nederland, uit vlees, groenten en aardappelen. In Frankrijk bestaat een gerecht vaak uit vlees met één of twee soorten groenten.

Hotel Campanile - Argenteuil

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche, toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 0507781
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:45:43 | 0,91 | vannood | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch