telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
ma. t/m vr.: 09:00 - 17:30 uur zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Super Summer Deal - 3 Dagen Parijs

vanaf € 99,-
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Verblijf in een prima hotel incl. ontbijt
  • Stadstour Parijs voordelig bij te boeken
  • Avondtour, inclusief boottocht Seine voordelig bij te boeken
  • Eiffeltoren, Champs Elysées en Arc de Triomphe
Voor de 3-daagse stedentrips maken wij gebruik van de overstaplocatie in Eindhoven (P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304)
Jouw reisgezelschap
Wanneer wil je vertrekken?
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

*Onder voorbehoud van annuleringen.

Super Summer Deal - 3 Dagen Parijs

Parijs staat bekend als één van de meest romantische steden ter wereld. Ga mee met een van onze 3-daagse stedentrip naar Parijs en maak een wandeling langs de Seine, geniet van het schitterende uitzicht over de stad vanaf de Eiffeltoren of bekijk de verschillende kunstwerken in het Louvre. In deze stad is voor iedereen wel iets te doen. Cultuur en romantiek worden afgewisseld met moderne winkelstraten en het bruisende nachtleven. Deze stad moet u zeker een keer bezocht hebben!

Boek deze goed verzorgde 3-daagse stedentrip Parijs met Van Nood!

Vrijdag: Montmartre

We vertrekken deze dag vroeg in de morgen vanuit Eindhoven, zodat we aan het einde van de middag in Parijs aankomen om meteen door te rijden naar de gezellige wijk Montmartre. Hier kunt u een bezoek brengen aan de schitterende basiliek Sacré-Coeur of uw portret laten tekenen op het kunstenaarspleintje Place du Tertre. Aansluitend brengen we u naar uw hotel.

Zaterdag: Vrije dag of stadsrondrit met entree Tour Montparnasse (zie voordeelpakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u in overleg met de chauffeur in het centrum worden afgezet. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt staat in de ochtend een uitgebreide stadsrondrit door Parijs op het programma. Met onze Nederlandstalige gids rijden we onder andere langs het Louvre en de Dôme des Invalides. U rijdt over Place de la Concorde, de Champs Elysées en natuurlijk langs de Seine. Tijdens de tour zullen we voldoende stops maken. In de middag rijden we naar de 200 meter hoge Tour Montparnasse, waar u vanaf het dak een prachtig uitzicht heeft over de stad. 's Avonds is er een avond-/lichttour door Parijs, waarbij u met eigen ogen kunt zien waarom Parijs de 'lichtstad' wordt genoemd.

De stadsrondrit, entree Tour Montparnasse en avondtour dient bij boeking te worden doorgegeven.

Zondag: Eiffeltoren

Na het ontbijt rijden we naar de Eiffeltoren. In 1887 begon men met de bouw van de Eiffeltoren ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Ingenieur Eiffel kreeg de opdracht en deed er amper twee jaar over om deze 300 meter hoge toren te bouwen. De Eiffeltoren was meteen het hoogste bouwwerk ter wereld. Vanaf het hoogste punt heeft u een adembenemend uitzicht. Rond de middag beginnen we aan de terugreis naar Nederland. U krijgt nog de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Stedentrip Parijs

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel

Hotel Campanile - Argenteuil

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche, toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Wanneer u deze 3-daagse stedentrip heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek uw reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd. De verzamelplaats/overstaplocatie voor deze reis is P+R in Meerhoven (Sliffertsestraat 304, Eindhoven).

De weergegeven tijden zijn richttijden voor vertrek. De definitieve vertrektijd ontvang je in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route voor deze 3-daagse reis.
Amsterdam Zuid
Apeldoorn
Breda
Den Bosch
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Hoogeveen
Eindhoven, P&R Meerhoven

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
  • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
  • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
  • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 850
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Van Nood Reizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@vannood.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 850
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:24:26 | 0,2 | vannood | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch